23948sdkhjf

Slagelse moderniserer byens stadion

Slagelse Stadion skal gennemgå en større ombygning til superliga-niveau. Opføres i totalentreprise med omvendt licitation
Slagelse drømmer stort i øjeblikket. Byens fodboldhold, FC Vestsjælland, ligger nummer fem i 1. division, og selv om der umiddelbart er langt op til oprykningspladserne til Superligaen, skal byens stadion gøres klar til en eventuel oprykning.

Derfor sætter Slagelse Kommune nu gang i en større modernisering og ombygning af Slagelse Stadion, så det opfylder kravene til fodbold i Superligaen. Det indebærer øgede krav til sikkerhed, mødelokaler, sponsorområde, dommerrum og lokale til dopingkontrol.

Kommunen har afsat en samlet økonomisk ramme på 38,5 mio. kr. til ombygningen, hvor første del allerede er ved at være færdig i form af en ny græsplæne samt varme, dræn og vandingsanlæg i banen. Derudover forventes et nyt lysanlæg færdigt i april, hvorefter selve ombygningen af den ene langside med tilhørende hovedbygning kan starte.

Omvendt licitation

Denne ombygning udbydes i totalentreprise som omvendt licitation inden længe og omfatter en overdækning af langsiden, der vil give 1.200 nye siddepladser, så der fremover bliver plads til 10.000 tilskuere på stadion - herunder 3.200 siddepladser.

- Ombygningen af Slagelse Stadion giver kommunen nye muligheder. Ikke kun i form af superligafodbold, men det styrker også sammenhængskraften mellem kulturen, idrætten og erhvervslivet, når det nye stadion fremover også kan bruges til events. Ombygningen skal derfor også ses i tråd med kommunens samlede vision, hvor oplevelser er et af vores fokuspunkter, siger formand Ebbe Ahlgren (V) for kommunens kultur- og fritidsudvalg til Slagelse Kommunes hjemmeside.

Lever op til krav

Samtidig med overdækningen opføres en moderne tre-etagers hovedbygning med helt nye faciliteter, så Slagelse Stadion fremover lever op til de krav, som DBU stiller til danske fodboldstadioner.

Det betyder, at kælderen i den nye hovedbygning vil være den sportslige del med blandt andet omklædningsrum, massagerum og rum til dopingkontrol.

Stueetagen kommer blandt andet til at indeholde garderobe, presserum og en stor lounge med plads til godt 450 spisende gæster. Foldevægge i loungen gør det desuden muligt at bruge den til mindre møderum af både Slagelse Kommune og andre virksomheder, som kunne få brug for at leje et mødelokale.

På første sal i hovedbygningen indrettes mødelokale, sikkerhedsrum til kontrollører og tv-studie, så der kan transmitteres direkte med Slagelse Stadion i baggrunden.

Overdækningen og siddepladser forventes færdig til august, mens det færdige stadion forventes klar i slutningen af året.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093