23948sdkhjf

Byggenyt

REGION MIDTJYLLAND

VIBORG: Viborg Byråd behandler på sit møde i dag den 17. december blandt andet en række byggesager under de helhedsplaner for kommunens skoler, som Arkitektfirmaet Gorm Nielsen har udarbejdet for kommunen.

Det drejer sig om opførelse af en tilbygning på cirka 200 kvm på Houlkærskolen, der skal kunne anvendes til både undervisning, mødelokaler og administration med videre. Til dette projekt søges der om en anlægsudgiftsbevilling på 2.450.000 kroner til antagelse af rådgiver til udarbejdelse af projektforslag samt til håndværkerudgifter.

Desuden drejer det sig om en et nybyggeri til indskoling og sfo på Møllehøjskolen, hvortil der søges om en bevilling på 1,1 mio. kroner til ekstern rådgiver, udarbejdelse af projektforslag, tekniske undersøgelser, licitation med videre, samt om om- og tilbygning til udskoling, samling, faglokaler og personale på Løgstrup Skole, hvortil der søges en bevilling på 1,3 mio. kroner.

REGION SYDDANMARK

KOLDING: Plan- og Boligudvalget i Kolding Kommune sagde på sit seneste møde god for, at der udarbejdes lokalplan for den samlede byudvikling på Kløvkærgrunden i Seest, som skal danne ramme for en ny bydel på cirka ni hektar med blandet boligbyggeri og grønne områder.

I forbindelse med den ny byudvikling har Arkitektforeningen og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter gennemført en arkitektkonkurrence for Fremtidens bæredygtige almene boliger, som Lejerbo Kolding og Kolding Kommune ønsker at realisere i et tæt samarbejde på cirka én hektar af grunden.

Vinderprojektet fra arkitektkonkurrencen er udarbejdet af arkitekttegnestuen Dissing+Weitling Architecture i samarbejde med Move Arkitektur. Projektet består af 35 tæt-lave boliger fordelt på tre boliggrupper omkring et fælles adgangstorv samt et selvstændigt fælleshus.

Kløvkær-områdets øvrige boligbebyggelser foreslås realiseret på storparceller med projekter efter en samlet plan, der byggemodnes og udbydes til salg i etaper, så der sker en gradvis udbygning af området. Når området er fuldt udbygget, forventes det at rumme over 100 boliger.

HADERSLEV: Udvalget for Plan og Miljø i Haderslev Kommune skal på sit møde i dag 17. december se på an ansøgning om tilladelse til at opsætte en udskænknings- og bestillingspavillon på Torvet i Haderslev.

Det er Ras og Ras2ranten, der har søgt om tilladelse til at opsætte en udendørs udskænknings- og bestillingspavillon.

Erhvervs- og Borgerservice, Tenik og Miljø, indstiller, at der meddeles tilladelse til opsætning af en pavillon på Torvet på nærmere vilkår, blandt andet at pavillonen udformes neutralt og uden reklamer.

REGION HOVEDSTADEN

KØBENHAVN: Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har på sit møde i morgen den 18. december blandt andet den kommende nye idrætshal ved EnergiCenter Voldparken på dagsordenen. Projekteringen af idrætshallen ved EnergiCenter Voldparken er afsluttet, og midlerne til byggeriet skal udmøntes. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget godkender, at der gives en anlægsbevilling til etablering af idrætshallen på i alt 54,0 mio. kroner.

Projektet består af en hal på 2.200 kvm med en boldbane på 20 x 40 meter. Hallen får en mobil tribune med 300 siddepladser.

EnergiCenter Voldparken er tegnet af arkitekt Kay Fisker og er bevaringsværdig i kategori 2. Den nye hal udføres med respekt for og i overensstemmelse med den oprindelige arkitektur, og placeres i tæt forbindelse til den eksisterende hal.

Ifølge tidsplanen sættes byggeriet i gang næste år i maj måned, hvorefter hallen forventes ibrugtaget i marts 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079