23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION SJÆLLAND

SOLFANGER • STEVNS: Stevns Kommune har fremlagt Forslag til lokalplan 148 – område til solenergi ved Varpelev til offentlig høring.

Lokalplan 148 har til formål at give mulighed for at etablere solfangeranlæg syd for drivhusene. Derudover skal lokalplanen give mulighed for at bygge en ny beboelse til gartneriet.

Høringsfristen udløber den 27. januar 2015.

SØER • SORØ: Sorø Kommune har givet tilladelse til tre søer på Gammelgang 8 og 10, Dianalund.

Der kan klages til Natur- og Miljøklagenævnet over tilladelsen frem til 13. januar 2015.

park • kalundborg: Kalundborg Kommune arbejder med planer om at etablere en bynær havnepark. Projektet er en del af budgetaftalen 2015, hvor der er afsat budget til forberedelserne i 2015 og 2016 samt anlægsbudgetter i 2017 og 2018 på henholdsvis 10 mio. kroner og 20 mio. kroner.

I forbindelse med vedtagelsen af den seneste kommuneplan vedtog kommunalbestyrelsen at arbejde for, at arealerne i den gamle Vesthavn ændres fra havne-/erhvervsarealer til arealer, som har en mere offentlig karakter. I kommuneplanen nævnes at områdets anvendelse skal ændres til havnepark som et offentligt rekreativt område med publikumsorienterede funktioner. Det er et ønske, at dette bynære havneareal bliver en integreret del af byen med mulighed for et offentligt rum, hvor publikum kan komme helt ud til havnefronten. Dette tiltag er en indsats, som skal være med til at gøre det mere attraktivt for bosiddende, tilflyttere og ikke mindst turister.

Kommunen forhandler i øjeblikket om overtagelse af de aktuelle arealer, og det forventes, at en overtagelse kan finde sted pr. 1. januar 2016.

I forbindelse med at Kommunalbestyrelsen i budgettet har afsat midler til havneparken, skal arbejdet med afsøgning af muligheder påbegyndes, og forslag til hvordan den bynære havnepark i samspil med Kalundborg by skal udvikles og organiseres.

Teknik- og udviklingsdirektøren indstiller nu, at der nedsættes en styregruppe, der starter sit arbejde først i det nye år, og at gruppen foranlediger, at der i første kvartal 2015 afholdes et borgermøde med henblik på at gøre status for arbejdet med havneparken, at præsentere organisering og at indsamle ideer til havneparkprojektet. Kalundborg Kommunalbestyrelse har sagen til behandling i dag, onsdag den 17. december.

REGION HOVEDSTADEN

VANDLØB • FURESØ: Bunds å lever ikke op til kravet om god økologisk tilstand. Derfor skal strækningen fra Bunds mose til Knardrupvej restaureres ved at udskifte bundlaget med gydegrus og skjulesten, så tilstanden kan forbedres og fiskene kan trives. Furesø Kommune skal have eventuelle høringssvar i hænde senest den 3. februar 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094