23948sdkhjf

Strid om græsslåning ender i retten

Odense Kommunes teknik- og miljøforvaltning har annulleret en kontrakt med et servicefirma om græsslåning af boldbaner. For dårlig kvalitet, mener kommunen
Pleje og pasning af boldbanerne i Odense Kommune er kommet i fokus, efter at Odense Kommunes Park- og Naturafdeling under By- og Kulturforvaltningen nu har opsagt en kontrakt med servicefirmaet Engbakken om at slå græs på banerne. Kommunen mener nemlig ikke at det bliver gjort på den rigtige måde.

Det mener firmaet ifølge Fyns Stifttidende ellers, og derfor ender sagen formentlig nu i retten.

Engbakken har nemlig vundet opgaven i licitation, og skulle have slået græsset på boldbanerne endnu et år, hvorefter kontrakten ville være udløbet.

Forkerte maskiner

Men kommunen mener, at firmaet bruger de forkerte maskiner til formålet, og at resultatet derfor er anderledes, og ikke lever op til de krav, kommunen har stillet i kontrakten.

Ifølge den lokale avis erkender firmaet, at det er en anden type maskine, der har været anvendt anvendt, men at det skyldes det våde vejr, og at man derfor ikke i praksis kan anvende den krævede maskintype. Firmaet mener også, at resultatet er mindst lige så godt, som det ville have været med den anden type maskine.

Sagen går i al sin enkelhed på, at græsset en del af sommeren er blevet klippet med en rotorklipper i stedet for en cylinderklipper.

Kommunen har foreskrevet en cylinderklipper, men ifølge Engbakken samler en cylinderklipper klumper af græs, når vejret er vådt og derfor har man i perioder valgt den anden type. Alternativet ville være at lade græsset gro.

Mister omsætning

Sagen har ifølge Fyns Stifttidende fået konsekvenser for firmaet, der har måttet afskedige en række medarbejdere, og firmaet mister omkring 70 procent af sin omsætning.

I Engbakken mener medindehaver Michael Albæk, at der må findes en anden forklaring på opsigelsen, nemlig et lidt anspændt forhold til en medarbejder, og at priserne på markedet er faldet, så kommunen med en opsigelse af kontrakten ser en chance for at få arbejdet gjort billigere.

Han er nu ved at gøre et erstatningskrav op mod kommunen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109