23948sdkhjf

Danskerne føler sig sikre på arbejdet

Danskerne er dårligst i Europa til at anvende sikkerhedsudstyr
På den ene side føler danskerne, at sikkerheden er i orden, når de går på arbejde. På den anden er danskerne dårligst i Europa til at benytte sikkerhedsudstyr, når det er påkrævet.

Det nogle af de tilsyneladende modsatrettede konklusioner, man kan uddrage af en arbejdsmarkedsrapport, som Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har udarbejdet på basis af en række statistiske kilder.

16 procent af danskerne føler, at deres helbred og sikkerhed er i fare på grund af arbejdet. Dermed ligger Danmark i top, mens der eksempelvis i Sverige er tre gange så mange, som føler, at helbredet er i fare som følge af arbejdet. Svenskerne er kun overgået af letterne på den front. Andelen af danske medarbejdere, der vurderer, at helbredet er i fare grundet deres arbejde, er faldet med en tredjedel fra 2005 til 2010.

Tallene fremgår af en undersøgelse foretaget af en EU-fond om arbejdsforholdene i EU-landene.

Bruger ikke udstyr

På den anden side fremgår det af samme undersøgelse, at knap hver femte danske medarbejder i job med behov for beskyttelsesudstyr ikke altid benytter det påkrævede sikkerhedsudstyr. Dermed er danskerne sammen med grækerne dårligst til at sikre sig selv. Blandt faglærte er andelen, der ikke altid benytter sikkerhedsudstyr, når arbejdet kræver det, oppe på tre af 10. Det er den højeste andel i EU.

På det mere generelle plan er flere end ni af hver 10 danskere tilfredse med sundheden og sikkerheden på deres arbejdsplads. Dermed overmatcher de vores svenske og tyske naboer. En nordisk undersøgelse viser, at et godt fysisk arbejdsmiljø er godt for produktionen.

Undersøgelserne er ikke brancheopdelt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094