23948sdkhjf

Den umulige opgave venter i Varde

Varde Museum har hyret arkitekterne fra BIG til et nyt byggeri, der skal indgå i Varde By og Omegns kommende Museumscenter Blåvand. Opgaven er i virkeligheden umulig, siger museumsdirektøren
- Vi kunne jo lige så godt spørge den bedste. Hvis jeg skal være helt ærlig, var jeg nok ikke overbevist om, at det ville lykkes, men der gik kun en time, før svaret kom, fortæller direktør Claus K. Jensen, Museet for Varde By og Omegn.

Museumsbygningen er en del af det kommende Museumscenter Blåvand med bunkermuseum, Danmarks Ravmuseum og eksperimentarium.

Bunker-forbindelse

Nybyggeriet får underjordisk forbindelse til Tirpitz-bunkeren og kommer til at ligge skjult i en bunke jord, der blev tilovers, da kanonstillingen blev bygget under 2. Verdenskrig:

- Opgaven er i virkeligheden umulig. Der er alle former for restriktioner på byggeri i området. Museumsbygningen bliver gemt i en bunke jord, men skal alligevel være spektakulær – og der har vi netop den udfordring, Bjarke Ingels Group går efter, siger Claus K. Jensen.

Overraskende projekt

De kommende måneder vil arkitektfirmaet arbejde på forprojektet, og sideløbende forbereder Varde Kommune en lokalplan, der kan bane vej for byggeriet og samtidig tager hensyn til landskabet.

Sydvestjysk Udviklingsforum betaler forarbejdet, og museet går nu i gang med at rejse penge til byggeriet. Prisen bliver på omkring 50 mio. kroner:

- Vi får et projekt, der er anderledes og overraskende. Det vil forhåbentlig gøre det nemmere at rejse pengene. Og jeg tror også, det bliver så spændende, at folk vil strømme til for at se ikke alene museumscenteret, men også bygningen, siger Claus K. Jensen.

Han håber på første spadestik inden nytår:

- Museet har 100 års jubilæum i 2012 - og det ville jo være en dejlig gave.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109