23948sdkhjf

Regeringen vil styrke konkurrenceevnen

Regeringens konkurrenceevneredegørelse viser, at konkurrenceevne og vækstvilkår skal styrkes
Danmarks konkurrenceevne er gennem mere end 10 år støt blevet ringere. Det viser regeringens konkurrenceevneredegørelse, og erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) understreger, at "den udvikling må og skal vendes":

- Bundlinien er, at bedre konkurrenceevne er lig med flere varige arbejdspladser. Danmarks konkurrenceevne er sammensat af en lang række faktorer, og på flere områder gør vi det godt.

Men især på fem områder kan vækstvilkårene styrkes, hvis vi vil i top internationalt set, siger ministeren.

Fem satsninger

De fem områder er:

- Konkurrencen på hjemmemarkedet skal styrkes.

- Kompetenceniveauet skal hæves.

- Arbejdsudbuddet skal øges.

- Vi skal tiltrække flere udenlandske investeringer.

- Vi skal skabe flere vækstvirksomheder.

Ole Sohn erkender, at der ikke er nogen lette løsninger, og at det kræver et langt sejt træk med en offensiv erhvervs- og vækstpolitik at vende udviklingen, hvor man blandt andet med et kommende konkurrenceudspil vil styrke konkurrencen på hjemmemarkedet.

Besparelser

Af redegørelsen fremgår det, at "konkurrenceudsættelse af offentlige opgaver bidrager til at udvikle og effektivisere de offentlige serviceydelser og medvirker til, at de skattefinansierede opgaver løses bedst til prisen, uanset om opgaverne løses af offentlige eller private leverandører".

- Kommunerne og staten udbyder en stigende andel af driftsopgaverne i konkurrence. I 2011 udbød kommunerne 25 procent af opgaverne, mens staten udbød cirka 28 procent af opgaverne.

Caseanalyser fra Udbudsrådet af 23 udbud peger på, at kommunerne i de fleste tilfælde opnår besparelser ved at skabe konkurrence om driften af kommunale opgaver, uden at kvaliteten i den leverede ydelse påvirkes negativt, konstaterer konkurrenceevneredegørelsen, der noterer, at konkurrenceudsættelse af opgaverne med vejservice har ført til besparelser på mellem tre og 28 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125