23948sdkhjf

Strammere krav til nedgravede olietanke

Den nuværende grundejer har ansvaret for tanken, selv om den er overtaget fra en tidligere ejer
Mange olietanke er skjult i mere end en forstand. De er ikke bare gravet ned, men myndighederne mangler også overblik over dem.

Det skal imidlertid laves om. Det fremgår af en ny bekendtgørelse, der blandt andet indebærer at alle nedgravede olietanke under 6.000 liter skal sløjfes straks, hvis alderen er ukendt eller ikke kan stadfæstes.

Desuden har tilsynsmyndighederne pligt til at opdatere de enkelte olietankes stamdata og deres sløjfningstermin i bygnings- og boligregisteret.

Samtidig er straframmen blevet præciseret, så det medfører bøde, hvis tømninger ikke er sket korrekt.

Grundejers ansvar

Det er grundejeren, som ejer og har ansvaret for tanken, også selv om grundejeren har overtaget tanken fra en tidligere ejer. Det betyder, at det er grundejeren, der skal betale regningen for eventuelle utætheder på tanke, som er ulovlige, fordi de er for gamle eller eksempelvis ikke er blevet tømt:

- Med den nye bekendtgørelse, er det blevet tydeligt, at der følger et miljøansvar med, når man har en olietank på ejendommen. Det gælder uanset, om den er i brug eller tidligere har været det. Hvordan forsikringsselskaberne forholder sig til den nye bekendtgørelse, ved vi ikke, men vi kan ikke tage for givet, at de vil betale for utætheder fra ulovlige tanke, siger Poul Erik Pedersen, der er konsulent ved DTL’s regionskontor i Viborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093