23948sdkhjf

Et virvar af mærkningsordninger

Der er alt for mange mærkningsordninger, mener formanden for DI Byg
Under Bornholms strålende sol mødte Licitationen - Byggeriets Dagblad Mogens Nielsen, der er formand i DI Byg og adm. direktør i Saint-Gobain Isover til en snak om totaløkonomi, rammevilkår og byggeriets fremtid.

I taler om, at totaløkonomien for et byggeprojekt ofte bliver overset - hvad kan I i branchen gøre for at gøre opmærksom på dette?

- Det har været et glemt område, men nu er politikerne begyndt at have fokus på det - blandt andet i offentlige udbud. Der har været meget fokus på materialerne pris, og det er nu et interessant skridt at se på, hvad en bygning koster i drift, når den er færdig.

Hvad har du af forhåbninger til regeringens byggepolitiske strategi?

- Der kan gøres meget omkring regelforenkling og byggesagsbehandling. Det skal være mere ensartet, så der ikke bare prissættes efter kommunernes ønsker. Kontrollen omkring ansøgningerne kan også forenkles.

Hvordan er byggeriet anderledes om 10, 20 og 50 år?

- Vores bygninger i dag vil også være der om 10, 20 og 50 år, men de skulle gerne være blevet mere bæredygtige, så man ikke står med samme problem, som vi har i dag, hvor man ikke har været hurtige nok til at sikre en energieffektiv bygningsmasse. Det problem, håber jeg, er løst.

I taler meget om, at I vil have bedre rammevilkår - hvad skal være anderledes?

- Byggereguleringen er for kompleks, og vi burde efter min opfattelse anvende internationale standarter. Det ville fremme konkurrencen og skabe bedre og billigere løsninger. Vi har også et hav af mærkningsordninger, som er svære at finde rundt i og som er et stort virvar. Mit håb er, at der kan findes en løsning, så det bliver mere enkelt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141