23948sdkhjf

Grøn Michelin-stjerne til parkanlæg

Parkanlægget Østre Anlæg i Aalborg har som den første park i Norden modtaget park- og naturområdets svar på Michelin-stjernerne: Green Space Award
En frodig grøn og velplejet oase, der åbner for borgerinddragelse og undersøgelser af borgernes brug af parken.

Men den begrundelse har parkområdet Østre Anlæg i Aalborg som den første park i de nordiske lande modtaget udmærkelsen Green Space Award for Østre Anlæg.

Udmærkelsen tildeles på grundlag af en detaljeret kvalitetsvurdering med 41 kriterier, der dækker alt fra indretning, størrelse, rekreative muligheder og kultur til styring, borgerinddragelse, klima og formidling.

Bedømmelsen er foretaget af et dommerpanel med repræsentanter fra Danmark og Sverige, og i onsdags modtog Aalborg Kommune udmærkelsen.

Rådmand Mariann Nørgaard (V) er yderst tilfreds med dommernes beslutning.

- Jeg er meget stolt på Aalborg Kommunes vegne over den fine udmærkelse og det er en stor cadeau til vores Teknik- og Miljøforvaltning. Og så er det selvfølgelig en fin kvittering som Byrådet får for at prioritere park- og naturområdet i Aalborg, siger Mariann Nørgaard i en pressemeddelelse.

Fokus på kvalitet

Bag tildelingen af kvalitetsstemplet Green Space Award ligger et stort arbejde med at udarbejde ansøgningen med kvalitetsbeskrivelser og dokumentation for kommunens drift og pleje af Østre anlæg.

Og stadsgartner Kirsten Lund Andersen lægger netop vægt på den betydning som selve ansøgningsprocessen har haft i Teknik- og Miljøforvaltningen.

- Vi er utroligt stolte over at opnå den første Green Space Award i Norden, men selve ansøgningsprocessen har også været utrolig værdifuld for os. Den har skærpet vores fokus på de mange elementer og detaljer som samlet set giver den kvalitet som borgere og gæster i Aalborg oplever, når de besøger parken, siger Kirsten Lund Andersen.

Grøn oase

Formanden for dommerkomiteen, der har bedømt Østre Anlæg, landskabsarkitekt Martin Tranholm Frøst, fremhæver en række ting ved parken.

- Østre Anlæg er en indbydende og grøn oase, der inviterer til brug og ophold. Den har både alle de klassiske parkelementer, men også muligheder for fitness, løb og leg. Samtidigt er parken utroligt velplejet og der er helt tydeligt styr på driften, konstaterer Martin Tranholm Frøst,

Han lægger samtidig også også vægt på Aalborg kommunes arbejde med borgerinddragelsen omkring parken.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094