23948sdkhjf

Byggenyt

REGION SJÆLLAND

HÅRLEV: Stevns Kommune har besluttet at fortsætte arbejdet med at få udvidet Hårlevhallen. Stevns Kommune samarbejder med Haarlev Sports-Union om udvidelsesplanerne. Haarlev Sports-Union har fået overdraget projektet efter at STG/Vallø måtte trække sig ud i foråret.

Projektet kan nu igangsættes her først på året. Det omfatter en tilbygning til Hårlevhallen mod Møllerstien på cirka 260 kvm.

Omkring 160 af de 260 kvm vil komme til at rumme den nye hal 3, som vil ligge i forbindelse med den nuværende hal 2. De øvrige kvadratmeter er blandt andet til etablering af et depotrum, hvor der ovenpå er mulighed for på et senere tidspunkt at udvide motionscentret.

Der er på Stevns Kommunes budget for 2011 afsat 1,5 mio. kr. til udvidelsen af Hårlevhallen og på budgettet for 2012 er der afsat yderligere 1,1 mio. kr. til samme formål.

ROSKILDE: Roskilde Katedralskolen står foran en stor udvidelse, da skolen ikke længere kan rumme de mange elever, der strømmer til gymnasiet, skriver Dagbladet Roskilde.

Allerede ved udgangen af janaur lyder startskuddet til første de af udvidelsen, som omfatter en ny fløj med fire nye undervisningslokaler. Desuden byder denne første etape på en markant udvidet kantine samt renovering af administrationsområdet. Første etape ventes afsluttet til august.

På længere sigt er det planen at sætte yderligere to projekter i værk. Lærerværelset skal udvides og de nuværende naturfagslokaler skal renoveres.

Alt i alt er der således lagt udbygnings- og renoveringsplaner for 30 mio. kr.

Sweco Architects er arkitekt på projektet.

REGION SYDDANMARK

SVENDBORG: Svendborg kommune har fremlagt et forslag til lokalplan for et område ved et Tvedvej. Vedtages lokalplanen endeligt, åbner den mulighed for opførelse af en dagligvarebutik på 1.100 kvm samt et tankanlæg.

Lokalplanforslaget er fremlagt til høring frem til 3. marts og der holdes borgermøde om forslaget den 19. januar.

TØNDER: Tønder Kommune overvejer at samle sine medarbejdere fra rådhusene i Toftlund, Skærbæk og Løgumkloster i Tønder eller eventuelt i Løgumkloster og Tønder.

Kommunen har allieret sig med et rådgivende ingeniørfirma, der regner på konsekvenserne af en sammenlægning på én eller to adresser.

Skal al personale samles i Tønder, skal rådhuset her udvides med omkring 3.200 kvm, hvilket man skønner vil kræve en investering på omkring 50 mio. kr. En samling på to adresser skønnes at koste omkring 30 mio. kr.

REGION MIDTJYLLAND

VIBY: Der skal bygges et nyt medborgerhus i Viby Syd som en del af helhedsplanen for Rosenhøjområdet.

Boligforeningen Århus Omegn skyder 25 mio. kr. i medborgerhuset, og Aarhus Kommune bidrager med 10 mio. kr. Også Lokale- og Anlægsfonden bidrager til byggeriet, som er tegnet af C.F. Møller. Medborgerhuset i Viby Syd skal ikke kun kunne bruges af beboerne i lokalområdet, men også af alle andre i byen.

EBELTOFT: 11 af i alt 19 ælderboliger på Bakkegården i Ebeltoft står i dag ledige, og det har fået Bakkegården og kommunens ældreforvaltning til at tænke i andre banar og foreslå, at de små og utidssvarende boliger slås sammen til større lokaler, hvor de ældre kan træne og afvikle andre holdaktiviteter, skriver Århus Stiftstidende.

I forvejen er tre af de otte boliger, der er i brug, frikøbt og anvendes til aktivitets- og træningstilbud.

REGION NORDJYLLAND

HURUP: Thisted Byråd har vedtaget et kommuneplantillæg og en lokalplan, der gør det muligt at opføre et sundhedshus nord for Sydthy Svømmebad i Hurup.

Det er Region Nordjylland, der er bygherre på sundhedshuset, som skal være et klimaoptimeret byggeri i energiklasse 2020, og som skal bæredygtighedscertificeres ud fra den tyske DGNB-model.

Sahl Arkitekterne, Aarhus, er totalrådgiver på projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125