23948sdkhjf

Ukendt effekt af boligjobordning

Regeringen ved reelt ikke, hvor stor betydning BoligJobordningen har haft
De nuværende statistikker giver ikke noget entydigt svar på hvilken effekt boligjobordningen har haft på aktiviteten i bygge- og anlægsbranchen.

Det fremgår af et svar fra økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) til Venstres gruppeformand Kristian Jensen.

Hun skriver, at fremgangen i bygge- og anlægserhvervenes produktion i andet halvår 2011 skal ses i sammenhæng med, at produktionen er understøttet af offentlige investeringer, en række offentlige erhvervsmæssige investeringer, investeringer i støttede boliger samt virkningerne fra BoligJobordningen.

- Særligt investeringer i støttede boliger vurderes at have bidraget til væksten i byggeerhvervene i 2011. BoligJobordningen trækker isoleret set i retning af mere aktivitet i byggeerhvervene, men den eksisterende statistik gør det ikke muligt at afgøre omfanget, herunder om den øgede aktivitet tilfalder de virksomheder, der har berettet om manglende efterspørgsel som en produktionsbegrænsning eller andre virksomheder. Det er således ikke muligt at vurdere BoligJobordningens betydning for andelen af virksomheder, der melder om manglende efterspørgsel, forklarer ministeren.

En grøn strategi

Regeringen viderefører BoligJobordningen i år, men i en ny og mere "grøn udgave", hvor fokus i højere grad skal være på grønne istandsættelser i hjemmet, som kan bidrage til et lavere energiforbrug.

I 2013 og 2014 erstattes BoligJobordningen af en ny, grøn støtteordning til energirenovering af boliger. Der skal blandt andet ydes tilskud til udskiftning og energirenovering af eksisterende vinduer, visse former for vedvarende energi, fjernvarme, øget isolering af tag og isolering af hulmur.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109