23948sdkhjf

Blokade stopper arbejde for Banedanmark

12 anlægsarbejdere trækkes væk fra arbejde, som bliver omfattet af blokade
En del af Banedanmarks arbejde med at gøre klar til nye jernbanespor mellem København og Ringsted bliver fra middag i dag sat i stå. Arbejdet, der udføres på det gamle godsbaneterræn mellem Svanemøllen og Københavns Hovedbanegård, omfattes af faglig blokade, fordi entreprenøren afviser at tegne overenskomst for anlægsarbejderne.

Det er virksomheden LM Gruppen, der udfører forberedende arbejder til anlæg af de nye spor, som nægter at indgå i forhandling med 3F.

Blokaden indebærer, at 12 ansatte i LM Gruppen forlader arbejdet, når blokaden træder i kraft kl. 12. Ingen andre fagforeningsmedlemmer må herefter påtage sig det pågældende 3F-arbejde.

Det er Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening (BJMF) i København, der har stillet krav om overenskomst. Det sker efter henvendelse fra nogle af fagforeningers medlemmer på arbejdspladsen, som ikke er tilfredse med løn- og ansættelsesforholdene.

Ingen kommentarer

- Det er ikke polakvilkår, men forholdene er ikke i orden. Der udbetales således ikke overtidsbetaling, der i stedet samles til en bonus ved arbejdets afslutning. Dermed får de ansatte ikke feriepenge af deres overtidsbetaling, som man normalt skal have. Desuden er det ikke alle, der får indbetalt til pension, siger Mattias Tesfaye, faglig sekretær i BJMF,

Han oplyser, at fagforeningen havde forventet, at Banedanmark som offentlig bygherre havde skubbet på for at få arbejdet overenskomstdækket.

- Vi oplever normalt, at det offentlige hvad enten det er stat eller kommuner normalt bestræber sig på at deres entreprenører er omfattet af overenskomst, netop for at undgå en sådan situation. Men vi har ikke oplevet nogen form for imødekommenhed fra Banedanmark, og det overrasker os faktisk en del, siger Mattias Tesfaye.

Licitationen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra bygherrens repræsentant på projektet, byggeleder Svend Skodborg Jørgensen. I første omgang havde han ikke tid på grund af møde. Siden har han ikke besvaret flere henvendelser.

Direktør i LM Gruppen Søren Knudsen ønsker ikke at udtale sig om situationen.

BJMF har i breve orienteret såvel entreprenør, bygherre som øvrige entreprenører på jernbanearbejdet om konsekvenserne af en blokade.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125