Bedre rammer til historier om skibsforlis
Fond donerer 27 mio. kroner til at støtte udbygning og forandring af Strandingsmuseum St. George i Thorsminde på den jyske vestkyst
Denne historie beskrives på Strandingsmuseum St. George i Thorsminde og nu er A.P. Møller Fonden og Holstebro Kommune blevet enige om en konstruktion for udviklingen af strandingsmuseet, der med fondens medvirken bliver et kulturhistorisk formidlingsfyrtårn og turistattraktion på vestkysten med høj arkitektonisk klasse.
- Vi havde en rigtig god dialog med fonden i torsdags (i sidste uge, red.), hvor vi blev enige om modellen for udbygningen af strandingsmuseet. Det er en helt fantastisk donation, som fonden nu tilfører projektet. Der er ingen tvivl om, at vi er utroligt taknemmelige for støtten fra A.P. Møller Fonden, og at vi i samarbejde får udviklet en fantastisk attraktion på Vestkysten, siger Lars Møller, der er kommunaldirektør i Holstebro Kommune.
Første forslag
Fonden er allerede i gang med at kigge nærmere på de første skitseforslag til museets nye udformning, som arkitektfirmaet Frank Maali & Gemma Lalanda har udarbejdet.
Henrik Tvarnø, der er direktør for "A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal", er også tilfreds med forløbet indtil videre.
- Det er en glæde for A.P. Møller Fonden at bidrage til fornyelse af oplevelser på den danske vestkyst. Strandingsmuseum St. George formidler en vigtig del af den maritime Danmarkshistorie og er med til at styrke interessen for søfartens betydning for datidens stormagter, siger Henrik Tvarnø i en pressemeddelelse.
Foruden de 27 mio. kroner fra fonden bevilliger Holstebro Kommune 6,5 mio. kroner til projektet.
Nu arbejder fond og kommune videre med skitseforslaget med henblik på udbud.
Ud over fortællinger om forlis, skibsvrag og nødstedte til søs varetager strandingsmuseet også det marinarkæologiske ansvar for den vestlige del af de danske farvande.