23948sdkhjf

Nye erhvervsadresser er på vej

Kommunerne er gået i gang med kortlægge, hvor der er behov for bedre og mere præcise erhvervsadresser. Minister og Håndværksrådet ser positivt på initiativet
I fremtiden bliver det nemmere for kunder, leverandører og beredskab at finde frem til en række danske virksomheder.

Kommunerne bruger nemlig lige nu tiden på at få et overblik over behovet for bedre og mere præcise erhvervsadresser - for selvom Danmark generelt har et udbygget adressekartotek, så mangler der flere steder en helt præcis lokalitet. Det gælder for eksempel i baggårde med småerhverv.

I alt skønnes det, at 20-30.000 private virksomheder skal have ny adresse - heraf mellem 500-1.000 i bygge- og anlægsbranchen, oplyser Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

- De nye adresser vil give både en økonomisk og driftsmæssig gevinst – både for den enkelte og for samfundet som helhed, siger ministeren for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen (S) i en pressemeddelelse.

Han peger desuden på, at det er vigtigt, at beredskabet kan finde vej, når uheldet er ude.

- For ambulancer, brandbiler og politi kan få minutters forsinkelse afgøre liv og død, og derfor er det afgørende, at de kan finde frem til den rigtige adresse, når det brænder på. Opgaven med at skabe bedre adresser var derfor en af de første, jeg tog fat på, da jeg tiltrådte som minister, siger han og fortsætter:

- Jeg er glad for, at kommunerne er kommet godt i gang med at lave præcise adresser, der hvor de mangler, siger han.

Håndværksrådet er enig

Også Håndværksrådet er glade for, at adresserne flere steder nu bliver forbedret. De har holdt møder med ministeriet tidligere på året, og her blev det især påpeget, at det er vigtigt, at virksomhederne inddrages i processen.

- Vi ser rigtig positivt på, at der nu bliver gjort noget for at præcisere adresser de steder, hvor de er mangelfulde. Det kan vi kun bakke op om. Vi har været med til at give inputs, og vigtigt er det for os, at virksomhederne bliver inddraget. Der kan nemlig ligge en identitet i adresserne, og derfor skal forbedringerne selvfølgelig ske hensigtsmæssigt, siger Lars Magnus Christensen, der er chefkonsulent i Håndværksrådet til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

At det har stor betydning med inddragelse af virksomhederne, er Carsten Hansen enig i.

- Det er vigtigt, at kommunerne og dem, der bruger adresserne, har en god dialog om de nye adresser. Det kan for eksempel være, at et lille værksted i en baggård allerede bruger en bestemt uofficiel adresse, eller at store industriområder har nogle uofficielle adresser i området, som de bruger – og som de gerne vil bruge som officielle adresser. Det vil kommunen selvfølgelig lytte til, før de beslutter, hvad den officielle adresse skal være, siger han.

Kommunen kontakter

Carsten Hansen fremhæver, at virksomhederne ikke selv skal gøre noget - det er den enkelte kommune, der tager kontakt, hvis en virksomhed skal have en ny adresse.

Ud over virksomhederne skal andre institutioner også have mere præcise adresser. Det gælder både kolonihaver, feriecentre og uformelle boligområder, erhvervsejendomme med flere virksomheder samt butikscentre og havneområder.

Herudover vil ejendomme med flere offentlige eller private institutioner, ejendomme med større statslige eller regionale institutioner samt tekniske anlæg også være i kommunernes søgelys.

I løbet af efteråret og vinteren vil processen med at fastsætte de mere præcise adresser starte. Opgaven er af varierende omfang fra kommune til kommune, så processen og tidsplanen er forskellig - flere steder forventes den at strække sig ind i 2015, oplyser Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

- Alene inden for det offentlige forventer vi at kunne spare over 100 mio. kroner om året. Men private virksomheder kommer også til at kunne mærke det på bundlinjen, når logistikken bliver bedre, siger Carsten Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095