23948sdkhjf

Ejendomme trækker læsset hos Bach Gruppen i Viborg

Bach Gruppen har haft et rimeligt år med fremgang i omsætningen, og stort set uændret resultat
Bach Gruppen med hovedsæde i Viborg har haft en omsætningsfremgang i 2011 fra 514.015 millioner kroner til 590.722 millioner kroner, svarende til en fremgang på 15 procent. Årets resultat efter finansielle poster er svagt forbedret med syv procent til godt 55 millioner. Resultatet af den primære drift, altså før de finansielle poster er på godt 135 millioner, svarende til en fremgang på 21 procent.

Mere overskuelighed

Bach Gruppen har igennem flere år arbejdet på at gøre koncernen mere overskuelig, homogen og dermed mere gennemsigtig for samarbejdspartnere.

Som led i denne strategi gennemførte koncernen ultimo 2010 en større omstrukturering af koncernen, således at hovedparten af koncernens ejendomsaktiviteter nu er placeret i Bach Gruppen Ejendomme A/S, koncernens ejendomsselskab. Alt relateret til biler og materiel er samlet i Deruda International A/S (tidligere Bach Leasing A/S, red.).

Det er således ejendomme, der er den dominerende aktivitet i regnskabet. Bruttolejeindtægterne er steget med kr. 10,7 millioner kroner i 2011 og nettolejen er steget med 8,4 millioner kroner, hvilket selskabets direktion anser for at være meget tilfredsstillende.

Koncernen råder over alt 476.499 kvadratmeter til udlejning i Bach Gruppen koncernen (excl. projektejendomme og ejendomme under opførelse).

De 476.499 kvadratmeter er fordelt på i alt 203 ejendomme og 1.059 lejere. Den store spredning skaber i sig selv et godt og sikkert fundament under udlejningsaktiviteterne.

Den store volumen sikrer, at koncernen kan være fleksibel og kan imødekomme lejere med de behov for lejemålsstørrelser de måtte have – et forhold, som lejerne ifølge ledelsesberetningen tillægger stor værdi, og som igennem mange år har sikret mange trofaste lejere.

Mens 35 procent af ejendomsporteføljen er erhvervsejendomme, er 46 procent boligudlejnings- og parcelhuse og endelig er de resterende 19 procent, blandet bolig- og erhvervsejendomme.

Råstoffer kører trægt

Et andet forretningsområde i Bach Gruppen er råstoffer. Resultatet i BG Stone A/S anses for utilfredsstillende, men er dog klar forbedret i forhold til tidligere år. Resultatet er tæt på det budgetterede. Det trods alt bedre resultat for 2011 end for 2010 tilskrives et bedre prisniveau og en fortsat effektivisering af produktionen.

Salget har været tilfredsstillende på næsten alle pladser specielt set i lyset af den manglende aktivitet i samfundet, og set i lyset af den hårde vinter, som medførte at der næsten ikke blev udført entreprenørarbejde i de første tre måneder af 2011.

Resultatet for 2012 ventes klart forbedret. Der forventes dog fortsat et negativt resultat. Der forventes en øget aktivitet på udvalgte pladser, hvor specielt regeringens fremrykkede offentlige infrastrukturinvesteringer vil give en øget efterspørgsel.

Nye pladser

Nye søpladser og grusgrave vil blive åbnet. Pt. er planlagt opstart af Bramstrup Grusgrav medio 2012. Grusgraven er centralt placeret på Fyn tæt ved Odense og motorvejsnettet over Fyn.

Som landsdækkende leverandør er BG Stone i dag Danmarks største privatejede leverandør af tilslag til beton- og asfaltindustrien. Denne position ønskes fastholdt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093