23948sdkhjf

Pause i spildevandspåbud rammer kloakmestrene

Flere kommuner har sat påbud om spildevandsrensning i det åbne land i bero. Det rammer ifølge brancheforeningen Danske Maskinstationer & Entreprenører, DM&E, kloakmestervirksomhederne hårdt
Der har de seneste dage været meldinger om, at flere kommuner sætter påbud om forbedret spildevandsrensning i det åbne land i bero.

Ifølge udmeldingerne fra hhv. Slagelse og Lolland Kommune, skyldes tilbagetrækning omkring spildevandsrensning i det åbne land bl.a., at der er tvivl om effekten og behovet.

- Vi har de seneste dage fået flere henvendelser fra autoriserede kloakmestre landet over, som er fortvivlede over, at deres kunder aflyser eller sætter opgaver i bero pga. de seneste dages udmeldinger, fortæller Søren Christensen fra brancheforeningen DM&E.

- I eksempelvis Slagelse er flere hundrede varslinger om påbud udskudt og over 100 påbud, som allerede er udstedt, sat i bero, indtil en ny spildevandsplan er godkendt. Det er en meget uheldig situation for kloakmestrene, da de mange steder allerede har udgifter til forundersøgelser og afgivet tilbud - ja, endda har flere planlagte ordrer, som nu bliver trukket tilbage, siger Søren Christensen og fortsætter.

- Selv om det kun er få kommuner, hvor der lige nu er usikkerhed om indsatsen for spildevandsrensning i det åbne land, skaber det uro flere steder i landet, da kunder bliver meget tilbageholdende og afventende.

- Flere kloakmestre, som er specialiseret i spildevandsrensning i det åbne land, oplever i øjeblikket, at bunden ryger ud af deres ordrebøger pga. udmeldingerne fra kommunerne. Derfor opfordrer vi på det kraftigste til, at der straks bliver skabt ro og klarhed over indsatsen i de pågældende kommuner, så kloakmes-trene kan fortsætte arbejdet med at forbedre spildevandsrensningen i det åbne land, så de fastsatte målsætninger for miljøet kan nås, siger Søren Christensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126