23948sdkhjf

Ejendomsselskab vælger Züblin til byggeri på Scala-grund

Nybyggeri på den tidligere Scala-grund i det centrale København er nu gået ind i en ny fase
Den danske del af det store tyske entreprenørfirma Züblin fortsætter med at vinde store entrepriser i hovedstadsområdet.

Senest er det EjendomsSelskabet Norden, som er ejet af pensionsselskaberne ATP Ejendomme, PFA Pension og Industriens Pension, der har underskrevet en totalentrepriseaftale med Züblin A/S, om at opføre et 38.500 kvm stort nybyggeri på den tidligere Scala-grund på Axeltorv i København.

Advokatfirmaet Gorrissen Federspiel får nyt domicil i cirka 14.000 kvm ud af de samlede cirka 19.000 kvm kontorareal. Det samlede areal over terræn bliver på cirka 23.000 kvm, hvortil kommer en fem etagers kælder til parkering, teknik, arkiver og depoter på i alt ca. 15.500 kvm. Det giver et samlet bygningsareal på ca. 38.500 kvm.

God investering

Züblin er i forvejen engageret på det store Bryghusprojekt i København, anlæggelsen af Nordhavnsvej, udvidelsen af Køge Bugt Motorvejen, ligesom Züblin indgår i et konsortium med M.J. Eriksson om jord- og betonarbejder på den nye jernbane mellem København og Ringsted.

Det nye byggeri på Axelgtorv rummer ud over kontorarealerne også godt 4.000 kvm detailhandel, primært i stueplan og på første etage.

Færdigt i 2016

- Det nye byggeri på Axeltorv er både arkitektonisk flot og en rigtig god investering. Jeg glæder mig over, at det nu er lykkedes at realisere et fantastisk flot projekt på denne centrale placering i København. Ejendommen vil uden tvivl blive en god langsigtet investering for de tre pensionskasser, fortæller Peter Andreassen, adm. direktør, EjendomsSelskabet Norden.

Lundgaard Tranberg er arkitekterne bag det markante byggeri, der vil give Axeltorv nyt arkitektonisk liv.

Byggeriet er planlagt færdigt i efteråret 2016, hvor Gorrissen Federspiel flytter ind.

Udlejningen af de resterende godt 5.000 kvm kontor og cirka4.000 kvm detail er i fuld gang og intensiveres henover de næste måneder.

ATP Ejendomme repræsenterer investorerne i den overordnede styring af byggeriet frem til færdiggørelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094