23948sdkhjf

Bygherrer har ændret praksis efter Pihl

Effekterne på bygherresiden efter Pihl-konkursen dækker blandt andet over flere overvejelser i udbudssituationer og ændringer i praksis med, hvor meget bygherrerne vil lægge ud, fremhæver direktør
Større forsigtighed og mere fokus på risici. Sådan opsummerer direktør for Bygherreforeningen, Henrik Bang lektien på bygherresiden efter Pihl-konkursen for et år siden.

- Pihl-konkursen var et wake up call. Man så det som helt usandsynligt, at så stor en entreprenørvirksomhed kunne gå konkurs, siger han og fortsætter:

- Det man måtte sande som følge af konkursen er, at man som bygherre ikke kan være sikker på at have et stort udvalg af store entreprenørvirksomheder til rådighed. Derfor må man tænke mere strategisk og overveje flere alternativer ved udbud. Det er måske ikke altid hoved- og totalentrepriser, man skal tænke i – måske skal fag- og storentrepriser samt nye og blandede former mere på banen. Bygherrerne har altså været tvunget til at tænke anderledes og mere i alternativer efter Pihls konkurs.

Det hele handler om at være mere proaktiv, fremhæver Henrik Bang, som desuden peger på, at der er sket en opblomstring blandt udenlandske virksomheder efter Pihl-konkursen.

Større risicifokus

Ud over at tænke i alternative udbuds - og samarbejdsformer for at udnytte markedets kapacitet og kompetencer bedst muligt, har konkursen betydet større fokus på risici, mener Henrik Bang.

- Man er ikke gået helt væk fra at kigge på pris, men man kigger mere på risici i dag. Hvis Pihl var kendt for noget, så var det, at de tog risici, hvor andre entreprenører var bedre til at sige fra. Der er kommet en større respekt for, at det er helt ok, at der bliver sagt nej. Og derudover er der ændret praksis med, hvor meget bygherrer lægger ud. Det billede er anderledes i dag, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094