23948sdkhjf

Benhård konkurrence presser priserne

Sjællands og en af landets største brolæggerfirmaer har allerede fyldt ordrebogen for resten af året, men priserne lader meget tilbage at ønske.
P.P. Brolægning med base i Roskilde beskæftige nu 60 mand svarende til 20 flere end før opkøbet af de mindre Kaptajn Brolægning i 2013 og J.B. Brolægning 1. februar i år. De 30 er brolæggere.

- Vi har sikret os del opgaver inden for områder som renoveringer for boligforeninger, gårdmiljøer og cykelstier. Den milde vinter tilsmilede os, og ordrebogen er allerede fyldt op for resten af året, konstaterer produktionschef og medejer, Kasper Thomsen.

Midt i glæden beklager han sig dog over “for lave priser".

- Konkurrencen er så hård, at vi skal kæmpe for at opnå blot en nogenlunde pris. Men ingen tvivl om, at vi er rustet til flere opgaver i fremtiden som metrobyggeriet, siger han.

Mens priserne til arbejdsmiljø ifølge produktionschefen er pressede, oplever han også, at omkostningerne til arbejdsmiljø-foranstaltningen vokser.

- Vi modtager en masse nye regler og forordninger oppefra, og det koster hver gang vi må købe noget nyt i den sammenhæng. Der er kun arbejdsgiveren til at betale, og så må vi sige til de ansatte og 3F: Hold igen med lønstigninger, siger Kasper Thomsen.

I de otte år Kasper Thomsen har stået ved roret, har han kun oplevet et enkelt tilfælde, hvor en ansat måtte skifte til et andet fag som konsekvens af helbredsmæssige problemer.

P.P. Brolægning rummer hvert år mellem seks og otte lærlinge, og rekrutteringen sker i høj grad fra egne rækker blandt arbejdsdrenge, der starter som ufaglærte i en ung alder.

- Vi har ikke svært ved at skaffe lærlinge, fremhæver Kasper Thomsen.

I det omfang ordrene bliver for mange i forhold til de nuværende ressourser, agter P.P. Brolægning at satse endnu mere på underlevenradører

- Vi har nok nået den størrelse, vi skal have, hvad angår egne ansatte. Vi arbejder i forvejen fremragende sammen med underentreprenører.

Sidste år opnåede P.P. Brolægning et nettoresultat på rundt regnet 1, 406 mio mod 1,301 mio. året før og 1,647 mio. i 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094