23948sdkhjf

Byggenyt

REGION HOVEDSTADEN

FREDERIKSBERG: Frederiksberg Kommunalbestyrelse har vedtaget Helhedsplan og Lokalplan 181 for karréen Svanemosegårdsvej, Åboulevard og H.C. Ørsteds Vej endeligt.

Baggrunden for vedtagelsen er et ønske om at revitalisere området, der mod H.C. Ørsteds Vej og Åboulevarden fremstår nedslidt.

Med de vedtagne planer kan området opgraderes med en bebyggelsesmæssig helhed, hvor karréen udvikles til et attraktivt boligområde med cirka 35 boliger - primært studieboliger.

Endvidere forbedres butiksforsyningen i lokalområdet ved at give mulighed for at etablere cirka 1.300 kvm detailhandel. Der bliver også tale om en markant friarealforbedring.

HARESKOVBY: Furesø Byråd har vedtaget lokalplan 115 for et område ved Rolighedsvej i Hareskovby endeligt.

Lokalplanområdet ligger i Hareskovby, lidt syd for Gammel Hareskovvej mellem Rolighedsvej og kommunegrænsen til Gladsaxe, og er en del af den tidligere Ågårdens Rideskoles arealer, hvoraf størsteparten efter rideskolens lukning er erhvervet af Rema Ejendom Danmark A/S. Selskabet har for nylig opført en dagligvarebutik ud mod Gammel Hareskovvej.

Lokalplanen fastlægger, hvordan området må udstykkes og bebygges med op til fem dobbelthuse indeholdende højst 10 boliger i alt.

REGION MIDTJYLLAND

VIBORG: Viborg Byråd har vedtaget et forslag til lokalplan for bydelscenter og centererhverv ved Asmild Centervej i Viborg samt et tilhørende kommuneplantillæg.

Planlægningen er en del af et frikommuneforsøg, der skal sikre mulighed for yderligere vækst i Viborg Kommune, og lokalplanen giver mulighed for at udvide bydelscenter Spangsdal i Viborgs østlige bydel med området øst herfor. Der kan etableres liberale erhverv, almen service, restauranter, forlystelse, mindre fremstillingsvirksomheder i tilknytning til butikker, et tankanlæg og i alt 9.000 kvm butikker svarende til cirka 5.000 kvm nye butikker. Dagligvarebutikker må være højst 3.500 kvm og udvalgsvarebutikker må være op til 2.000 kvm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172