23948sdkhjf

Besparelse kan betale for energirenovering

Det kan betale sig at få lavet beregninger på sit hus for at finde energibesparelser. Nu har håndværksvirksomhederne muligheden for at være med på forkant med rådgivning
Regeringen har sammen med Energistyrelsen sat den såkaldte BedreBolig-ordning i verden, og det er godt nyt for både boligejere samt håndværkere og rådgivere indenfor byggebranchen.

Ideen bag BedreBolig er, at boligejerne skal have let adgang til rådgivning, når de overvejer at energirenovere deres hus. Derfor skal der uddannes nogle såkaldte BedreBolig-rådgivere, der kan holde boligejerne i hånden hele vejen, fra de første overvejelser om boligforbedringer til renoveringen er gennemført.

Kan uddanne sig

Professionelle aktører i byggebranchen har mulighed for at uddanne sig til- og blive godkendt under BedreBolig-ordningen og derved få mulighed for at kalde sig BedreBolig-rådgiver.

Næstved, der er en af de første ni kommuner, der afprøver ordningen, opfordrer nu kommunens virksomheder til at reservere nogle af de første cirka 100 pladser på uddannelsen til BedreBolig-rådgiver. Indholdet i uddannelsen er endnu under udvikling, men kommer til at omfatte energifaglige og kommunikationsmæssige kompetencer.

Uddannelsen er gratis i den indledende fase og ved at melde sig til nu, får virksomhederne et oplagt forspring i forhold til at kunne rådgive private boligejere om energirenovering.

BedreBolig giver virksomheder, der beskæftiger håndværkere, arkitekter, konstruktører og ingeniører med flere, mulighed for at uddanne BedreBolig-rådgivere.

Virksomhederne kan derefter godkendes til at levere en samlet rådgivningsydelse til danske boligejere i hele processen omkring energirenovering.

Kortlægning og styring

En kortlægningsydelse omfatter en beskrivelse af boligens energibesparelsesmuligheder, der kan udføres i forbindelse med de eventuelle andre renoveringsønsker, som boligejeren har.

Boligejeren får herefter en plan for energirenoveringen, en beregning af mulige energibesparelser og betydningen af besparelserne for boligejerens økonomi. Disse oplysninger vil desuden indgå i et dokument, som BedreBolig-rådgiveren udformer på basis af kortlægningen af bygningen.

Dette dokument synliggør betydningen af energiforbedringer for boligejerens samlede boligøkonomi. Hensigten er, at boligejeren kan tage det med til sin bank eller realkreditinstitut som et værdifuldt input til vurderinger omkring långivning.

En byggeledelsesydelse indeholder projektering, tilbudsindhentning, fagligt tilsyn og afleveringsforretning efter gennemført renovering. Tilmelding til ordningen sker fra mandag den 6. januar, og den 20. januar starter uddannelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125