23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION HOVEDSTADEN

LYS - FREDERIKSBERG: Frederiksberg Kommunalbestyrelse besluttede i sommer at igangsætte et projekt på Frederiksberg Stadion med kunstgræs, lys og en omlægning af kastegården til en samlet anlægssum på 7,5 mio. kroner.

For lysprojektet blev der fra forvaltningens side lagt op til, at der bliver etableret lysmuligheder på 125 lux, 250 lux, 350 lux og 500 lux. Til hverdag vil der kun være behov for de lave lux, mens der til kampbrug på højt niveau kan være behov for de høje lux.

Kunstgræsbanen blev indviet den 25. oktober 2013 og også omlægningen af kastegården er tilendebragt. Lysprojektet blev imidlertid udsat, da det oprindelige oplæg til lysprojekt overskred de vejledende normer for tærskelværdier for lysspild i forhold til naboejendommene. Efterfølgende har Rambøll Lightning Design mhp udarbejdet et projekt, der i videst muligt omfang kan opfylde de vejledende normer, og der er gennemført en række test.

Herefter har Kultur- og Fritidsudvalget besluttet, at der arbejdes videre med et lysprojekt på 125 og 250 lux mhp, og at lyset skal etableres i sommeren 2014. Desuden mener udvalget, at master og el i udbuddet og - forudsat at finansieringen er til stede - i udførslen skal klargøres til, at de potentielt set kan klare op til 500 lux.

Frem til 15. april gennemføres der en partshøring, og den 26. maj kommer VVM-screening, ansøgning om byggetilladelse samt udbudsresultatet til udvalgsbehandling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109