23948sdkhjf

Det nytter at være med

Der er god grund til at være med på Skills. Det giver noget både på det personlige plan og på kvalifikationerne. Det mener sidste års vinder, som vi traf ved åbningen af Skills 2012 i Odense
Alle kendisserne og en række honoratiores var der, og det samme var et par hundrede deltagere i Skills 2012, som blev skudt i gang i går morges kl. 09:00 med et mindre show i form af deltagernes indvandring på scenen, og efterfølgende taler af blandt andre uddannelseschef i Dansk Byggeri, Jesper Juul Sørensen, borgmester i Odense Anker Boye (S), og endelig børne- og undervisningsminister, Christine Antorini (S).

Giver stolthed

Fælles for de tre talere var, at de alle finder det en rigtig god idé at lave dette arrangement, netop fordi det her i de lidt trange tider er med til at skubbe de unge frem med en uddannelse, som de kan være stolte af, og som kan udvikle dem for livet.

- Internationalt står I meget stærkt, fordi Danmark har nogle meget stolte traditioner for håndværk, sagde Anker Boye, der selv i tidernes morgen er udlært håndværker.

- I skal i de kommende to dage dyste om det absolut ypperste i dansk håndværk. I har øvet og knoklet, og I har vist, at I brænder for jeres fag. Og I kan også regne med, at der kommer mange og kigger på. Sidste år var der cirka 15.000 gæster. Men det bliver nok flere i år, fordi konceptet her er ved at være kendt, sagde Christine Antorini, børne- og undervisningsminister.

Allerede fra morgenstunden var der fulde busser på parkeringspladsen, og straks efter åbningsceremonien vrimlede det med gæster på gangene, og de forskellige stande var så småt ved at finde værktøjet frem og komme i gang med de svære opgaver.

Nogle af fagene var konkurrencefag, mens andre var såkaldte demonstrationsfag. Mens man ikke må forstyrre de konkurrerende, så er man meget velkommen ind på demonstrationsfagenes stande, hvor der er mulighed for at snakke med de unge lærlinge, som arbejder på standene og gerne viser, hvad de kan.

Kan anbefales

Vi traf sidste års verdensmester i murerfaget, Nicolai Asmussen, og han siger:

- Det har givet mig så meget at være med til det her, både på det personlige og sociale plan, og rent fagligt, siger han begejstret.

Han deltager ikke i år, fordi man kun må være med et år. Han holder foredrag i forskellige håndværkerkredse, skoler og andre steder, hvor man gerne vil høre om, hvordan man motiverer sig til at give den hele armen og vinde en så svær konkurrence, som det var ved VM i Skills for murere i London sidste år.

- Jeg skal meget snart rejse til Australien, hvor jeg skal bo hos en australsk murerkammerat, jeg mødte i London. Han har skaffet mig et job derude, og så ser vi ellers, hvordan det går, siger den topmotiverede murersvend, der har arbejde og har haft det siden, han blev færdig lige inden Skills sidste år.

- Jeg kan virkeligt anbefale det her. Det er virkeligt sjovt, og man får sat sit fag i et helt andet lys, og man kommer til den erkendelse, at det er noget at være stolt af, siger han, inden han trækkes over til et lille foredrag, hvor han foran en mindre flok af håbefulde unge stiller sig op på en murerspand og fortæller om, hvordan det er at deltage i en konkurrence som den, der foregår bag ham på murernes konkurrencestand.

Til Australien

Nicolai Asmussen har på sigt planer om at starte sin egen virksomhed, men først står eventyret i Áustralien.

Som dagen tager til, er der ved at være godt gang i standene, og arbejdet foregår koncentreret på konkurrencestandene. Der skal ikke spildes for meget tid, og det gælder hvadenten man er tagdækker, tækkemand, tømrer, murer, VVS-mand, isolatør eller nogle af de mange andre fag, der er repræsenteret.

Der konkurreres fredag med, og der er præmieuddeling lørdag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11