23948sdkhjf

Fast Østersøforbindelse skal skabe arbejdspladser

Fire ministre sætter ressourcer af til Femern Bælt projektet, der skal øge beskæftigelsen i Region Sjælland
To måneders dialog har båret frugt. Femern Belt Development og fire ministerier går nu i samarbejde om blandt andet en projektidé, der skal øge beskæftigelsen i Region Sjælland.

Formanden for Femern Belt Development, den tidligere venstreminister Svend Erik Hovmand forklarer, at der de næste 10 år investeres cirka 50 mia. kr. i Femern Bælt forbindelsen og mindst lige så meget i andre ekstraordinære projekter øst for Storebælt.

Det drejer sig blandt andet om et nyt statsfængsel på Falster, elektrificering og udvidelse af jernbanenettet, nye sygehusbyggerier og omfartsveje.

- For at sikre, at Danmark får størst mulig glæde af disse investeringer, er vi nu i dialog med cirka 600 virksomheder med henblik på at blive bedre rustet i den internationale konkurrence. Men vi vil også gerne have de mange unge og langtidsledige med i denne historiske mulighed for at få et job, og vi glæder os nu over, at vore ideer er blevet positivt modtaget, siger Svend Erik Hovmand.

Reserve eller ressource

Femern Belt Development har de seneste uger drøftet udviklingsmulighederne med hele fem ministre, herunder hvordan man kan få de mange unge til at gå fra at være en reserve til at være en ekstra ressource i for bindelse med de kommende store anlægsopgaver. Det kan eksempelvis ske ved at ændre nogle regler, der gør det svært for mange unge at gennemføre deres praktiktid:

- Hele fire ministerier går ind i vores arbejde og har allerede taget de første initiativer til, at vi kan komme i gang med projektet "Fra reserve til ressource".

- Vi vil nu samle alle gode kræfter om at få flest mulig unge og landtidsledige i gang med en uddannelse hurtigst muligt, siger Svend Erik Hovmand.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093