23948sdkhjf

Region Syddanmark sætter hospitalsprojekt under lup på ny

Tvivl om arealer forsinker projekteringsfasen for Nyt OUH. Totalrådgiver skal gennemse forslag igen
Tvivl om, hvorvidt der er plads nok i det dispositionsforslag, som totalrådgiveren har udarbejdet til Nyt OUH - det nye universitetshospital i Odense - gør, at forslaget nu skal kigges igennem igen.

- Problemstillingen er, at rådgiveren har fået til opgave at udarbejde et dispositionsforslag, og i forbindelse med det forslag er der opstået tvivl om, hvorvidt der er plads nok til de kliniske formål, som supersygehuset skal have. Vi har kun de kvalitetsfondsmidler, der er, og derfor skal vi være 100 procent sikre på, at pladsen er verificeret, før vi går videre. På den baggrund har vi bedt rådgiveren om at godtgøre for pladsen, siger Karsten Uno Petersen (S), formand for Innovationsudvalget i Region Syddanmark.

Nyt OUH, som vil erstatte det nuværende Odense Universitetshospital, kommer til at koste 6,3 mia. kroner at bygge.

Det er konsortiet Medic OUH, som er totalrådgiver på projektet. Konsortiet består af KHR Arkitekter A/S, White Arkitekter A/S,

White Arkitekter AB, Dall & Lindhardtsen A/S, WSP Sverige AB, EKJ Rådgivende Ingeniører A/S samt Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniører A/S.

Bliver forsinket

Licitationen - Byggeriets dagblad har forgæves forsøgt at få en kommentar fra KHR Arkitekter inden avisens deadline.

Dispensationsforslaget skulle have været på dagsordnen på et fællesmøde for Innovationsudvalget og Psykiatri- og socialudvalget i Regions Syddanmark, men tvivlen om arealerne, og dermed også om, hvorvidt økonomien i projektet holder, gør, at forslaget ikke er klar til politisk behandling.

- Vi har lyttet til projektstyregruppen, og vi er enige i, at projektorganisationen og totalrådgiveren bør gennemgå dispositionsforslaget endnu engang. Det betyder, at Innovationsudvalget først tager stilling til forslaget efter sommerferien, siger Karsten Uno Petersen.

Ifølge den seneste tidsplan skulle det nye hospitalsbyggeri stå færdigt i 2020-2021. Region Syddanmark er endnu ikke klar over, hvilken betydning den udvidede projekteringsfase får for hele tidsplanen for byggeriet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109