23948sdkhjf

NCC fortsætter arbejde med polsk entreprenør

NCC fortsætter indtil videre samarbejdet med det polske firma Wrobis på stort byudviklingsprojekt
For mindre end to uger siden afbrød NCC Construction kontrakten med den polske entreprenørvirksomhed Wrobis på energianlægget Amager Bakke. Årsag: Wrobis betalte ikke sine ansatte til tiden og andre overtrædelser af overenskomsten.

Derimod fortsætter NCC samarbejdet med Wrobis på et andet stort københavnske nybyggeri - i det mindste indtil videre.

NCC er totalentreprenør og benytter Wrobis som underentreprenør på opførelsen af 128 boliger på Marmormolen i Nordhavnen. Det er det af Københavns Kommune ejede udviklingsselskab By & Havn samt ejendomsudviklingsselskabet Nordkranen og pensionskassen Pen-Sam, der er bygherre.

NCC oplyser, at man er i gang med at undersøge forholdene hos underentreprenøren, og at det vil få konsekvenser, hvis det viser sig, at underentreprenøren ikke overholder indgåede aftaler og regler.

Yderligere kommentarer har NCC ikke på nuværende tidspunkt.

Det er ejendommeligt

I Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening (BJMF) i København undrer man sig over, at NCC fortsætter samarbejdet med Wrobis på Marmormolen.

- Det er ejendommeligt, at man kan fortsætte samarbejdet på én byggeplads, når man har hævet kontrakten på en anden, fordi man har mistet tilliden til entreprenøren, fordi han har snydt på vægten, siger Jesper Weihe, faglig sekretær i BJMF.

Han oplyser, at Wrobis på et såkaldt 48-timersmøde så sent som i sidste uge erkendte ikke at have indbetalt pensionsbidrag til PensionDanmark og feriepenge og søgnehelligdagsbetaling til Feriekassen, siden entreprenøren begyndte på byggepladsen på Marmormolen i januar. Han har ikke kendskab til, at der er medarbejdere, som ikke har fået deres løn.

- I modsætning til byggepladsen på Amager Bakke, hvor alle de polske medarbejdere er medlem af fagforeningen, så har vi desværre ingen af Wrobis-folkene fra Marmormolen som medlemmer, men manglende pensionsindbetaling og feriepenge er et overenskomstbrud - ingen tvivl om det, siger han.

Wrobis beskæftiger ifølge det oplyste 25-30 personer på Marmormole-projektet.

Kræver dokumentation

NCC oplyste i forbindelse med fyringen af Wrobis på Amager Bakke, at NCC af sine underentreprenører kræver dokumentation for, at de overholder regler og love og betaler korrekt løn.

Man har således indført et drop-box system, hvor underentreprenøren afleverer den fornødne dokumentation, som NCC har mulighed for at foretage stikprøver i.

Det var ved stikprøver og dokumentation fremlagt af 3F, at man fandt de uregelmæssigheder, som førte til, at samarbejdet med Wrobis blev afbrudt.

NCC oplyser, at de samme regler er gældende på Marmormolen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078