23948sdkhjf

Skrot så de bilkøer

I en leder her i avisen den 12. januar 2012 under overskriften "Skrot så den betalingsring" går lederskribenten i frontalangreb på regeringens beslutning om at gennemføre en trængselsring.

Det mest bemærkelsesværdige ved indlægget er, at det på intet tidspunkt forholder sig til det simple spørgsmål; hvorfor ønsker regeringen at indføre ringen?

I stedet bruger indlægget oceaner af spalteplads på at nedgøre regeringens beslutning og formår endda at blande kontanthjælpsmodtagere ind i debatten om den trafikale situation i hovedstadsområdet.

Faktum er, at der eksisterer et kæmpe problem med bilkøer på vejene i hovedstadsområdet. Det ved alle og enhver, der har prøvet at navigere sig igennem trafikken ved myldretid. Det blev også slået fast af den afgående VK-regering, der i deres seneste trafikudspil konstaterer, at "opgørelser har vist, at bilister i hovedstadsområdet holder i kø i mere end 100.000 timer hver dag. Det svarer til et samfundsøkonomisk tab på 6 mia. kr. om året i hovedstaden alene".

Vi står med andre ord med et problem, der kræver en løsning. Vi har fremlagt vores løsningsforslag i form af en trængselsring, der baseret på erfaringer fra blandt andet Oslo og Stockholm kan være med til at reducere trængslen, uden at det sker på bekostning af erhvervslivets omsætning.

Det er naturligvis i orden at være uenig med vores trængselsring, men man bør som minimum anerkende, at der er et problem og komme med et bud på en anden løsning.

Alt andet er useriøst og er ikke med til at reducere de bilkøer, der hver eneste dag koster samfundet penge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079