23948sdkhjf

Byggefirma fra Thy får passivhus-certificering

Byggefirma fra Thy bliver certificeret passivhusdesigner
Det nordjyske byggefirma, Thyholm Murer, har netop modtaget det fysiske bevis på, at det nu kan kalde sig cerficeret passivhusdesigner.

Med titlen føjer firmaet sig ind blandt de 86 danske passivhusdesignere, der er optaget i den europæiske fortegnelse over passivhusdesignere, men umiddelbart er passivhuse ikke nyt for Thyholm Murer.

I 2008 var Thyholm Murer totalentreprenør på verdens første fuldmurede passivhus, der var en del af Isovers store projekt Komforthusene ved Vejle.

I samarbejde med blandt andet Ekolab og Møller Nielsens tegnestue lykkedes det at lave en næsten traditionel dansk murstensvilla, der opfylder kravene til passivhuse.

- Med uddannelsen som certificeret passivhusdesigner har vi fået en stor teoretisk viden, som vi kan bruge sammen med vores praktiske erfaring med passivhuse. Derved får vores kunder de bedste muligheder, når de skal bygge nyt eller renovere, fortæller bygningskonstruktør og nu certificeret passivhusdesigner Dan Gravgaard fra Thyholm Murer.

Med certificeringen får Thyholm Murer lettere ved at tilbyde kunder til nybyggeri, at deres projekter opføres efter passivhusstandarder. Samtidig har firmaet nu fået flere instrumenter at spille på, når en bygning skal energioptimeres.

Således lykkedes det for Thyholm Murer at få en bygning på 818 kvm fra år 1900 energimærket efter en tilbundsgående energirenovering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093