23948sdkhjf

Styr på både idé og drift

Center for produktivitet i byggeriet – er på vej med de første grundlæggende dele af et nyt klassifikationssystem baseret på internationale standarder
Dansk Bygge Klassifikation (DBK) fra 2006 har været genstand for megen kritik gennem seks år, men har været lovkrav i forbindelse med statslige byggeprojekter.

Det er Cunecos - Center for produktivitet i byggeriets - centrale opgave at komme mangler i DBK til livs og levere et nyt og brugervenligt klassifikationssystem, der kan implementeres i branchens it-programmer.

Cuneco præsenterer nu de foreløbige resultater af arbejdet med det nye system, der har fokus på en ny kodestruktur for bygningsdele og rum, der er gennemgående fra idé til driften af bygninger og anlæg.

Det sker på en åben høringsworkshop den 15. marts i København, hvor kommende brugere og andre interesserede får mulighed for at høre om og kommentere på resultatet af udviklingsarbejdet.

Opfylder bedre behov

Det kommende klassifikationssystem har allerede fået nyt navn: cuneco classification system, CCS. Det nye navn signalerer et system baseret på internationale standarder, og skulle angiveligt være bedre egnet til at opfylde branchens behov for at strukturere og udveksle informationer.

CCS er et helhedsorienteret system, der gør, at alle informationer om et byggeri kan struktureres, så de kan bruges af alle aktører i byggeriet og dækker alle faser fra idé til drift.

CCS er i overensstemmelse med den internationale byggeklassifikation, ISO 12006-2 og er altså internationalt kompatibelt.

Start inden 2013

Planen er, at byggeriets parter kan begynde at anvende CCS fra sidste halvdel af 2012. Inden da er der yderligere et udviklingsarbejde og en række høringsrunder.

- Sideløbende med arbejdet med kode og struktur for bygningsdele og rum, arbejder vi på at lave en struktur for håndtering af egenskabsdata, som også bliver en del af CCS. Derefter er planen, at repræsentanter fra forskellige faggrupper skal medvirke til at udvikle såvel tabellerne for bygningsdele og rum som en række egenskabsdata. Vi forventer, at brugerne allerede kan begynde at anvende CCS fra sidste halvdel af 2012, siger Søren Spile, projektchef i Cuneco.

Når CCS lanceres senere på året, erstatter det samtidig DBK. Søren Spile fortæller her, hvordan man som virksomhed bør forholde sig til overgangen fra DBK til CCS.

- Hvis din virksomhed har planer om at implementere DBK, er det en god idé at vente til det nye og forbedrede system, CCS, lanceres. Hvis man bliver mødt med krav om anvendelse af DBK, bør man tage en snak med bygherren om eventuelt at anvende DBK på et overordnet niveau.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141