23948sdkhjf

Konservative vil sænke selskabsskat

Det Konservative Folkeparti vil med et nyt økonomisk udspil sænke selskabsskatten til 15 procent og omlægge registreringsafgiften
Med en ny økonomisk 2020-plan vil Det Konservative Folkeparti forkæle borgere og erhvervsliv med skattelettelser, sænkede registreringsafgifter og et permanent og forhøjet håndværkerfradrag.

Samlet set vil partiet lette skatter for både private og virksomheder for i alt 37 mia. kroner og kommer med initiativer for 60 mia. kroner.

Helt konkret foreslår De Konservative, at selskabsskatten sænkes til 15 procent, for at stimulere væksten og produktiviteten og frigive ressourcer, som virksomhederne kan investere i nye teknologier, maskiner og medarbejdere.

- Ved at sænke selskabsskatten sikrer vi, at flere vil investere i Danmark - både danske virksomheder og udenlandske virksomheder. Det vil skabe flere arbejdspladser, som er til gavn for os alle sammen, siger De Konservatives erhvervsordfører Brian Mikkelsen, der ikke mener det vil blive et problem, at skaffe borgerligt flertal for 2020-planen.

- Hvis vi får en borgerlig regering efter næste valg, mener vi bestemt, det er realistisk at vores initiativer bliver gennemført. Men det må vi forhandle om. Da vi sidst sad i regering, fik vi gennemført masser af borgerlig politik - også med Dansk Folkeparti, siger han.

Dyre biler

Står det til De Konservative skal registreringsafgiften også omlægges, så en bil beskattes ud fra parametre som vægt og CO2 udledning frem for værdi, som det er i dag.

Desuden foreslår partiet, at Boligjobordningen gøres permanent, at fradraget øges til 30.000 kroner årligt, og at etablering af bredbånd og indbrudssikring også indgår i ordningen.

Finansieringen af de forskellige initiativer skal blandt andet ske ved offentlig nulvækst, øget konkurrenceudsættelse og ved at udfase fradraget for fagforeningskontingenter.

Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby, er ikke så overbevist om, at selskabsskattelettelser vil blive gennemført med stemmer fra DF.

- Vi vil hellere bruge ressourcerne på en vækstpakke målrettet de små og mellemstore virksomheder. Det problematiske ved selskabsskattelettelser er, at det kun kommer dem med overskud, der skal beskattes, til gode. Nedbringer man i stedet administrative byrder, vil det komme alle virksomheder til gode. Man kan se, at De Konservative nu prøver at gøre sig lækre over for de vælgere, der er gået over til Liberal Alliance. Den hanekamp har vi ingen interesse i at deltage i, siger han.

Heller ikke forslaget om at finansiere initiativerne med at udfase fagforeningsfradraget falder i god jord hos DF-ordføreren.

- Vi kan godt lide at folk forsikrer sig, så de kan få juridisk hjælp i sager. Man kan frygte, at et sådant initiativ vil få den snebold-effekt, at folk ikke bare vælger fagforeningen fra, men også a-kassen. Det vil give nogle store udgifter til kommunerne, så det skal man passe på med, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109