23948sdkhjf

Køkkenet skaber splid

Boligkontoret Danmarks administrerende direktør afviser at have begået urent trav i sag om afdrag på et nyt køkken
En beboer i en almen bolig i Allerød nord for København, Poul Andersen, har skrevet til Folketingets Boligudvalg og fortalt, "hvordan administrationsselskabet Boligkontoret Danmark får et køkken til 40.136 kroner til at koste 205.200 kroner".

Forhistorien er den, at Poul Andersen i 1997 fik nyt køkken i sin almene lejebolig i Lillerød Boligforening, og at køkkenet skulle finansieres ved hjælp af boligforbedringslån, som efterfølgende skulle afdrages via forbedringsforhøjelse af det lejede.

- Fra dag ét klagede jeg over forbedringsforhøjelsen, som var sat for højt, og som tiden skred frem hele tiden blev forhøjet med skiftende begrundelser. Trods mine protester endte jeg med en forbedringsforhøjelse af det lejede på 855 kr pr. måned over 20 år, forklarer Poul Andersen.

Senere har det ifølge Poul Andersen vist sig, at huslejeforhøjelsen var baseret på en låneforespørgsel til et pengeinstitut, men lånet blev ikke hjemtaget:

- Således betalte jeg i en årrække 855 kroner pr. måned til et lån, som ikke eksisterede. Administrationsselskabet Boligkontoret Danmark har efterfølgende taget et lån på 109.959 kroner til finansiering af mit køkken, som kun koster 40.136 kroner inklusive nedrivning og bortkørsel af eksisterende køkken, levering og opsætning af nye elementer, levering af materialer og opbygning af 45 graders hjørne til komfur, nedtagning af eksisterende vægfliser, oppudsning af væg og opsætning af nye fliser, levering samt lægning af nyt gulv og moms. Altså har jeg, når jeg i 2017 er færdig med at betale Boligkontoret Danmarks køkkenlån betalt 205.200 kroner for et køkken, som leveret og opsat kun koster 40.136 kroner, konstaterer Poul Andersen videre.

Ikke enestående

Han fastslår, at hans køkken dermed betales fem gange, og at han gennem de mange år, der er gået siden opsætningen af køkkenet "har forsøgt i al mindelighed at få en afklaring med Lillerød Boligforenings administration og hovedbestyrelse":

- Men Boligkontoret Danmarks juridiske afdeling i Lundsgade – som jeg ironisk nok som lejer medfinansierer driften af – vil det åbenbart anderledes og arbejder sandsynligvis nu på højtryk for en løsning, som skal frifinde Boligkontoret Danmark og Lillerød Boligforening for det bedrag, jeg har været udsat for i mere end et årti. Under hele forløbet har Boligkontoret Danmark ufortrødent måned efter måned trukket og trækker stadigvæk 855 kroner på min konto til dækning af et forbedringslån til et køkken, jeg i skrivende stund allerede har betalt 3 gange, skriver Poul Andersen.

Han peger i øvrigt på, at han har kendskab til ni andre sager i samme boligafdeling bestående af 35 almene lejemål:

- Hvad der skjuler sig af lignende forbedringsforhøjelser i Lillerød Boligforening, for slet ikke at nævne på landsplan, hvor Boligkontoret Danmark administrerer 53 boligforeninger med tilsammen 25.000 lejemål, tør jeg slet ikke gætte på, slutter Poul Andersen, der har meddelt, at han har mistet tilliden til, at der arbejdes på en fair behandling af hans sag, og at han derfor har rettet henvendelse til Folketinget.

Afviser kritikken

Michael Demsitz, der er administrerende direktør i Boligkontoret Danmark, afviser kritikken fra Poul Andersen:

- Jeg har tilbudt ham at komme til et kaffemøde, men det er han ikke interesseret i. I Boligkontoret Danmark er vi stolte over at være det boligselskab i Danmark, som har fået flest beboere til at udnytte de muligheder, råderetten giver beboerne. Vi var faktisk med til at formulere den seneste revision af lovgivningen vedrørende Råderetten, og i øvrigt er Poul Andersens klagesag endnu ikke afsluttet. Derfor vil jeg heller ikke direkte kommentere hans anklager. Renoveringen af køkkenet stammer desuden fra, før Boligkontoret Danmark overtog administrationen af den nævnte boligforening. Han kunne selv efter eget valg have finansieret renoveringen af køkkenet, og så have fået op til 100.000 kroner ved fraflytning, men en boligforening kan få det langt billigere gennem et kollektivt realkreditlån. Og så er det sådan, at når lånet er betalt ud, bortfalder ydelsen på huslejen, forklarer Michael Demsitz til Licitationen.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094