23948sdkhjf

Venstre-politiker vil geninddrage minister

Mens S-politiker støtter op om beskæftigelsesministerens afvisning af stilladsbranchen, er V-politiker uenig og står klar til at geninddrage ministeren
Der er uenighed at spore blandt medlemmerne i Folketingets Beskæftigelsesudvalg, når det gælder synet på beskæftigelsesministerens afvisning af stilladsbranchen.

Som Licitationen - Byggeriets Dagblad beskrev i tirsdags har beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) - i overensstemmelse med Arbejdstilsynet - afvist, at der er grundlag for en udskydelse af håndhævelsen af kravet om fuld sikring ved opstilling, nedtagning og ændring af stilladser.

Det sker blandt andet på baggrund af en vurdering fra Arbejdstilsynet som lyder, at der allerede i dag findes anvendelige metoder og systemer til at understøtte den fulde sikring - hvilket det desuden påpeges, at branchen har redegjort for i en revideret branchevejledning.

Afvisningen fra ministeren bliver bakket op af Lennart Damsbo-Andersen, medlem af beskæftigelsesudvalget for Socialdemokraterne, som netop peger på, at der er en uoverensstemmelse mellem branchens nyeste vejledning og deres syn på, at arbejdet ikke kan lade sig gøre på en ikke-nedslidende facon.

- Hvorfor har de lavet en vejledning, hvis de ikke mener, at den kan lade sig gøre, spørger han og understreger, at han fortsat har respekt for, at branchen står sammen.

Mens Lennart Damsbo-Andersen støtter ministerens afvisning, er Peter Juel Jensen, medlem af beskæftigelsesudvalget for Venstre uenig.

Han undrer sig - ligesom stilladsbranchen - over, at ministeren ikke er gået videre med sagen og har undersøgt, hvor langt leverandørerne er kommet med såvel udvikling af materiel som udarbejdelse af opstillingsvejledninger.

- Jeg forstår til fulde branchens frustrationer, siger han og forklarer, at de forudsætninger, som branchen blev stillet i udsigt, da man implementerede EU-direktivet om sikring mod nedstyrtning ikke synes at være blevet indfriet.

Derfor vil han igen stille et spørgsmål til ministeren.

- Jeg havde klart en forventning om, at ministeren ville have meldt tilbage, at han ville sætte det her på pause, indtil de andre lande er med, siger Peter Juel Jensen.

Parallelt forløb

Hos stilladsbranchen er man ikke overrasket over, at Lennart Damsbo-Andersen står bag partikollegaen Henrik Dam Kristensen.

- Selvfølgelig gør han det, siger John Jakobsen, formand for Stilladsarbejdernes Brancheklub af 1920, mens Kurt Bo Jensen, formand for Stilladssektionen under Dansk Byggeri besvarer politikerens spørgsmål med, at vejledningen er udformet med ført hånd.

- Det er et stort apparat, vi er oppe imod, siger han og påpeger, at selvom det ikke står nogle steder, så skal Arbejdstilsynet godkende vejledningerne, hvilket gør det svært for stilladsbranchen at holde på sine ønsker.

- Hvis vi sætter vores krav op, så får vi dem ikke igennem, siger han.

Både Kurt Bo Jensen og John Jakobsen glæder sig over, at Peter Juel Jensen til gengæld vil tage sagen videre.

- Jeg er selvfølgelig glad for, at der er forståelse fra den side og håber, at han kan få flere politikere med. Ellers tror jeg ikke, at det bliver nemt at få noget igennem, siger John Jakobsen og understreger, at brancheklubben parallelt vil tage en runde hos leverandørerne for at tilbagevise Arbejdstilsynets oplysninger.

- Vores mål er at afsløre, at Arbejdstilsynet ikke har ret, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083