23948sdkhjf

Konservative stikker kæp i hjulet på vækstpakke

Dele af vækstpakke 2014 kan først gennemføres efter næste folketingsvalg. Det Konservative Folkeparti vil ikke være med til at hæve bundskatten
Det Konservative Folkeparti meddelte i sidste uge regeringen, at partiet ikke ønsker at hæve bundskatten med 17 mia. kroner, som skal bruges til at afskaffe forsyningssikkerhedsafgiften - den såkaldte brændeafgift.

Dermed stikker partiet en kæp i hjulet for den vækstpakke, som regeringen vedtog i forrige uge med Venstre og som Dansk Folkeparti senere tilsluttede sig. Vækstpakken indeholder mere end 90 initiativer, der skal reducere omkostningerne for erhvervslivet, øge produktiviteten og bidrage til velstanden i Danmark.

Blandt initiativerne er en lempelse af PSO-afgiften for samlet 13,2 mia. kroner, 400 mio. kroner i perioden til en række initiativer, der skal sætte gang i beskæftigelsen og en nedrivningspulje på 55 mio. kroner, der skal styrke mulighederne for kommunerne i yderområderne for at nedrive et stort antal udslidte boliger.

Del af energiforlig

Da Det Konservative Folkeparti er en del af energiforliget, betyder det, at den del af vækstaftalen, der er finansieret af højere bundskatter, ikke bliver til noget på den her side af et folketingsvalg.

- Vi har sagt fra starten, at Det Konservative Folkeparti ikke kommer til – hverken direkte eller indirekte – at medvirke til, at bundskatten hæves. Derfor har vi meddelt regeringen, at Det Konservative Folkeparti er forligsparti på energiområdet, og vi har derfor i dag nedlagt veto mod at bruge en skattestigning på 17 mia. kroner til at finansiere en afskaffelse af brændeafgiften. Det betyder, at bundskatten ikke kommer til at stige på den her side af et valg, siger K-formand Lars Barfoed.

De konservative vil i stedet fremsætte et forslag i Folketinget om at sænke PSO-afgiften med 13 mia. kroner og afskaffe brændeafgiften. Det vil partiet finansiere ved lavere offentlig vækst og en afskaffelse af de grønne checks.

- Jeg mener det, når jeg siger, at skatten skal ned og ikke op. Derfor afviser vi stigninger i bundskatten på 17 mia. kroner. En dårlig afgift som brændeafgiften skal ikke erstattes af nogle lige så dårlige bundskattestigninger, siger Lars Barfoed.

Ifølge Folketingets forligsetik kan en politisk aftale først gennemføres efter et folketingsvalg, hvis et forligsparti nedlægger veto.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094