23948sdkhjf

Byens første store skybrudsprojekt

Den første af mere end 300 skybrudssikringer i København blev i går markeret med spadestik og sang
I går blev byggestarten på Sankt Annæ Projektet i København sat i gang. Og dermed gik starten til en nænsom og fremadskuende renovering, der blandt andet skal skabe en smuk forbindelse mellem byen og havnen.

Spadestikket var desuden startskuddet til et af de første af mere end 300 skybrudsprojekter i hovedstaden i løbet af de kommende 20 år.

Formålet med projektet er, kort fortalt, at mindske problemerne med oversvømmelse i området omkring Sankt Annæ Plads, og skybrudssikringen er en del af en samlet fornyelse, som også skal forbedre byliv, arkitektur, trafik og parkering.

Arrangementet begyndte på Sankt Annæ Plads med sang fra Sankt Annæ Koret. For at holde stand mod kulden blev der serveret varme drikke til alle de mere end 100 fremmødte gæster.

- Fremover skal parken strække sig hele vejen ned til Skuespilhuset og kanalen, og det betyder et område, der bliver mere grønt og mere brugt - noget, der skaber mere fællesskab og liv i byens rum. Vi kalder det en skybrudsløsning, men kernen i løsningen er, at det er et område, der skal bruges af mennesker, sagde Københavns teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell (EL).

Hele tre på én gang

Derefter talte teknisk direktør fra forsyningsselskabet Hofor Per Jacobsen.

- Rent spildevandsteknisk er den nye løsning et kinder­æg, hvor vi på én og samme tid opnår tre forbedringer: Vi skaber mere plads i kloakken, så spildevand ikke så nemt presses op på gaden. Vi fjerner store mængder regnvand på kort tid, så risikoen for oversvømmelser bliver mindre og vi sparer energi, fordi vi ikke længere skal pumpe regnvandet gennem kloakkerne og ud til rensningsanlæggene, sagde Per Jacobsen.

Et levende byrum

Ejendomsselskabet Jeudan er en af partnerne i projektet og har i øvrigt hovedsæde på Skt. Annæ Plads.

- Det er vores strategi at deltage i udviklingen af København og få byen til at vokse og blive et bedre sted. Det er derfor oplagt, at vi er en del af projektet og engagerer os i at skabe et sammenhængende og indbydende bymiljø i hele Kvæsthuskvarteret, sagde Jeudans adm. direktør, Per W. Hallgren.

Den afsluttende taler var adm. direktør Jesper Nygård fra Realdania, der har udviklet og delfinansierer projektet.

- Man kan kalde projektet en "to i en"-løsning: At skabe et smukkere og mere levende byrum fyldt med aktivitet og mennesker – samtidig med at vi forsøger at løse en aktuel klimaudfordring. Det er et godt fundament for at skabe mangfoldige, oplevelsesrige og robuste byer for mennesker. Det er mit håb, at Sankt Annæ Plads vil være med til at gøre København til sådan en by, sagde Jesper Nyggaard.

Bredere haverum

Efter talerne gik de mere end 100 gæster ind i Skuespilhusets foyer, hvor man kunne studere modellen over Sankt Annæ Projektet og plancher, der forklarer skybrudssikringen i området.

Hovedgrebet på Sankt Annæ Plads består i at forlænge og gøre det grønne haverum bredere. Nye træer supplerer de eksisterende, så trærækken når helt ned til Kvæsthusbassinet. Fortovene bliver også bredere end i dag, hvorimod kørebanen bliver smallere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094