23948sdkhjf

Rådgiver udvikler testlejlighed for Københavns Kommune

I projektet Living Lab vil København Kommune skabe nye genoptræningsmetoder i blandt andet en specialindrettet lejlighed
Med et nyt testcenter kaldet Living Lab vil Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune give private virksomheder let adgang til at teste nye teknologier sammen med ældre københavnere og medarbejdere på ældre-området.

For at skabe de optimale rammer for test af velfærdsteknologi har Københavns Kommune udvalgt ingeniør- og arkitektvirksomheden Gaihede A/S fra København til at skabe en ny testlejlighed som en del af Living Lab.

Lejligheden skal bruges til test af velfærdsteknologi inden for sundhed, omsorg og træning. Testene skal foregå på Københavns Kommunes rehabiliteringscenter på Østerbro og kan have form af alt fra samtaler om behov og hverdagsliv til at deltage aktivt i udvikling og test af nye løsninger. Målet er at finde de rette teknologier til ældre københavnere.

I testlejligheden skal der indbygges både teknik og indretningsmuligheder, så virksomheder og producenter inden for velfærdsteknologi kan afprøve og justere deres seneste produkter eller ideer til nye produkter.

- Vi er stolte af at være med i dette spændende projekt - lige fra den tidlige idéfase, til nu at kunne realisere projektet og skabe værdi for kommunen, fremtidens velfærdsteknologi og for menneskers livskvalitet, siger projekteringsleder og bygningsingeniør Keld Scotwin fra Gaihede i en pressemeddelelse.

Flere scenarier

Siden sommer har Gaihede været med i idéfasen, og efter flere scenarier har Københavns Kommunes økonomiforvaltning og sundheds- og omsorgsforvaltning nu godkendt projektforslaget.

Rehabiliteringscenteret på Østerbro bliver udvidet med 80 kvm, og der skal ombygges 200 kvm. Et af de særlige nye og markante elementer, som Gaihede skal bygge ind i lejligheden, er et sensorgulv, som reagerer, hvis en beboer falder om eller skal op om natten. Så tænder lyset automatisk.

Hele udbygningen, herunder testlejligheden, skal i udbud i februar, og den forventes at være klar til brug i sommeren 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125