23948sdkhjf

København udvikler kultur- og idrætsplan for ny bydel

Nordhavn får en samlet plan for kommende kultur- og idrætsfaciliteter
Københavns Kommune går nu sammen med Lokale og Anlægsfonden om at udvikle en samlet plan for etableringen af kultur- og idrætsfaciliteter i den nye bydel Nordhavn.

Med inspiration fra blandt andet erfaringer fra Ørestad vil parterne med hjælp fra ekstern ekspertise udvikle en plan, som skal indeholde en rapport og et katalog over mulige fritidsfaciliteter i området, og den færdige plan skal være færdig til foråret.

-Vi vil fra Københavns Kommunes side gerne sikre det bedst mulige afsæt for, at Nordhavn bliver en ny bydel med plads til foreningslivet, adgang til kultur og plads til et godt fritidsliv. I den sammenhæng har Nordhavn et kæmpe potentiale. Den tætte nærhed til vandet giver eksempelvis unik mulighed for, at vandsportens mange forskellige grene og udøvere kan udvikle sig i takt med den nye bydel. Samtidig skal vi også sikre, at kultur- og fritidslivet på tværs tilgodeses. Derfor ser vi meget frem til samarbejdet med Lokale og Anlægsfonden om udarbejdelsen af en samlet plan og et katalog, siger borgmester for kultur og fritid i Københavns Kommune Carl Christian Ebbesen (DF).

Svær opgave

I juni 2014 bevilgede Lokale og Anlægsfonden støtte til det første projekt i Nordhavn, da der blev givet fire mio. kroner til et udendørs idrætsanlæg på toppen af et kommende parkeringshus.

-Det er utroligt spændende at se helhedsorienteret på udviklingen af en ny bydel. Det er en svær opgave, da der ikke er nogen eksisterende beboere at spørge til råds. Det er håbet med en kultur- og idrætsplan for Nordhavn, at man kan tage et overordnet perspektiv og skabe et rigt, tidssvarende og mangfoldigt tilbud af faciliteter til idræt, kultur og fritidslivet i Nordhavn, så det ikke ender med pludselige nødløsninger, som hverken beboerne eller Københavns Kommune kan være tjent med, siger Bo Vestergård Madsen, der er konstitueret direktør i Lokale og Anlægsfonden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094