Første entreprenør på anklagebænken
Ifølge det første anklageskrift i byggekartelsagen har de mistænkte firmaer fordelt entrepriser mod vederlag
Det fremgår af anklageskriftet mod den første tiltalte virksomhed i den såkaldte byggekartelsag, som Licitationen - Byggeriets Dagblad har fået aktindsigt i.
Tømrer- og snedkerfirmaet N.H. Hansen og Søn A/S (NHH) er det første firma på anklagebænken. Ud over selve virksomheden er indehaver og adm. direktør Marianne Hemicke Rysgaard samt en anden medarbejder også tiltalt i sagen.
N.H. Hansen & Søn, som har adresse i Hellerup, er tiltalt for at have overtrådt Konkurrenceloven i forbindelse med i alt 14 entrepriser i årene 2006-2009.
Virksomheden er tiltalt for at have udvekslet oplysninger om priser samt andre vilkår for entrepriserne og for at have indgået aftaler eller samordnet praksis med formålet at begrænse konkurrencen.
Betaling til taberne
N.H. Hansen & Søn koordinerede ifølge anklageskriftet priser med tre andre firmaer i foråret 2006, da de skulle afgive bud på entreprisen Tingbjerg og Utterslevhuse på vej - Kvarter Miljø Station", som omfattede opførelsen en lille lokal genbrugsplads.
Vinderen af entreprisen, som det almene boligseskab KAB udbød, blev N.H. Hansen & Søn. Entreprisesummen lød på 6.339.600 kroner eksklusive moms. N.H. Hansen & Søn betalte ifølge anklagemyndigheden kompensation til de tre øvrige virksomheder. Der var ifølge anklageskriftet tale om vederlag på 100.000 kroner til hver af virksomhederne for deres deltagelse i aftalen eller den samordnede praksis."
Entreprisen for kvartermiljøstationen og de 13 øvrige entrepriser har det til fælles, at de alle har fundet sted i Storkøbenhavnsområdet. Entrepriser udført for Københavns, Gentofte og Gladsaxe kommuner fremgår af anklageskriftet. Ligeledes gør flere renoveringssager på Nordeas hovedsæde på Christianshavn samt en ombygningsopgave på Ordrup Gymnasium udført for Universitets- og Bygningsstyrelsen.
Det var ifølge anklageskriftet i forbindelse med en entreprise på Dyssegårdsskolen i Gentofte, at det største kompensationsvederlag på 248.900 kroner blev betalt.
Af anklageskriftet fremgår det, at nogle af prisudvekslingerne er sket elektronisk. En medarbejder er nemlig tiltalt for at have modtaget og sendt tilbudslister med prisoplysninger i forbindelse med flere af entrepriserne.
Sagen mod N.H. Hansen & Søn skal for i Retten i Lyngby, men den er endnu ikke berammet.