23948sdkhjf

Pensionskasser køber halvdelen af tysk havmølleprojekt

Dong Energy sælger halvdelen af havmøllepark til 840.000 danske pensionsopsparer
Gode Wind 2 Havmøllepark i den tyske del af Nordsøen har fået 840.000 danske pensionsopsparere som nye medejere.

Pensionskasserne PKA, Industriens Pension, Lærernes Pension og Lægernes Pensionskasse har torsdag købt halvdelen af havmølleparken af Dong Energy for 4,5 mia. kroner.

PKA investerer 2,2 mia. kroner. og opnår dermed en ejerandel på 24,75 procent af havmølleparken, Industriens Pension, Lærernes Pension og Lægernes Pensionskasse har ejerandele på henholdsvis 10,5 procent, 8,75 procent og 6 procent

Tyske del af Nordsøen

Gode Wind 2 Havmøllepark vil blive opført i den tyske del af Nordsøen og kommer til at bestå af 42 6 MW Siemens-vindmøller med en samlet kapacitet på 252 MW. Parken forventes at stå klar til at levere CO2-fri strøm til mere end 260.000 husstande i 2016.

- Gode Wind 2 er den fjerde havmøllepark, som PKA investerer i, og parkerne vil samlet levere grøn strøm til over 1,8 mio. husstande. PKA vil fortsætte med denne type af investeringer, fordi det både passer med ønsket om fornuftigt afkast og vores medlemmers holdninger til at gøre en positiv forskel for klimaet, siger Peter Damgaard Jensen, der er adm. direktør i PKA, i en pressemeddelelse.

Del af forretningsmodel

Dong Energy er selvsagt tilfredse med handlen.

- Vi er meget glade for at kunne indgå et havmøllepartnerskab med PKA for anden gang og samtidig byde andre danske pensionsinvestorer, som vi ikke har samarbejdet med tidligere, velkommen som medejere på Gode Wind 2. Det er en vigtig del af Dong Energys forretningsmodel, at institutionelle investorer anser partnerskabet med Dong Energy som en attraktiv investeringsmulighed. Det er vores mål at tredoble vores installerede kapacitet i 2020 sammenlignet med de 2,2 GW, som vi har i dag. Dagens aftale giver os mulighed for at frigøre kapital, så vi kan fortsætte vores investeringsprogram, og hjælper os dermed med at nå vores mål, siger direktør Samuel Leupold fra Dong Energy Wind Power.

Vindmølleparken bliver opført 45 km ud for Tysklands nordvestligste kyst.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11