23948sdkhjf

Sygehusprojekt samler byggepladsledelse

Bygherren på udvidelsen af Bispebjerg Sygehus har skrevet kontrakt om fælles byggepladsledelse
Det kommende hospital på Bispebjerg i København skal opføres mens det nuværende Bispebjerg Hospital er i fuld drift.

Projektet består af fem delprojekter, og derfor har bygherren, Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg, efter en udbudsrunde skrevet kontrakt med FM Bygningsdrift om en fælles byggepladsledelse.

Det skal blandt andet forebygge trafikale problemer, højne effektiviteten og forbedre arbejdsmiljøet.

- Det er vigtigt, at de forskellige byggeprojekter ikke generer hinanden eller hospitalets drift. Derfor har vi nu fået en fælles byggepladsledelse, der skal koordinere alt det, som ligger mellem de enkelte byggepladser, siger projektleder Mikkel Cordtz om baggrunden for, at Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg har indgået aftale med FM Bygningsdrift om en fælles byggepladsledelse.

10-årig periode

Fra slutningen af 2014 og cirka 10 år frem skal fem forskellige delprojekter udføres på Bispebjerg Hospitals område, mens det eksisterende hospital er i fuld drift.

Traditionelt set vil hvert delprojekt etablere sin egen skurby og koordinere egne leverancer. Men på Bispebjerg bliver opgaven løst med en fælles byggeplads og ens retningslinjer for alle delprojekterne.

- På Bispebjerg har hvert delprojekt sin egen produktionsplads, og som bygherre etablerer vi en fælles byggepladsledelse, som skal håndtere alle de vigtige ydelser, der ikke har noget med det egentligt byggeri at gøre, men som skaber de nødvendige forudsætninger for en effektiv byggeproces, siger Mikkel Cordtz.

Arbejdsmiljø spiller ind

Blandt fem virksomheder, der bød på opgaven, vandt rådgivervirksomheden FM Bygningsdrift fra Herning. Rådgiveren har blandt andet erfaringer med lignende opgaver fra Det Nye Universitetshospital i Skejby, Helsingborg Sygehus, Bella Hotel og Den Blå Planet.

Den fælles byggepladsledelse får desuden ansvar for den overordnede arbejdsmiljøkoordinering i forbindelse med arbejdet på delprojekterne.

Sikkerhed på og udenfor byggepladsen er her et vigtigt fokuspunkt.

- Vi kan og vil ikke acceptere arbejdsulykker, hverken store eller små. Som bygherre har vi det fulde ansvar for sikkerheden. Det ansvar tager vi yderst seriøst og ønsker at sætte barren højt. Bispebjerg skal være et sikkert sted at arbejde og færdes både for håndværkerne, hospitalets ansatte, patienter og øvrige brugere, siger Mikkel Cordtz.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109