23948sdkhjf

Store rådgivere styrker fortsat kerneforretningen

Cowi styrker sine udenlandske aktiviteter og vil - i lighed med andre store rådgivende ingeniørvirksomheder som Rambøll og Niras - ruste sine kernemarkeder i 2014.
De store danske rådgivende ingeniørvirksomheder vil være i Top 5 og ikke nummer 200 på deres kernefelter.

Sådan lyder det fra Henrik Garver, adm. direktør hos Foreningen af Rådgivende Ingeniører, der ser tendens til, at de store danske virksomheder som Cowi, Rambøll og Niras har haft et vist held med strategier for øget produktivitet, og lavere omkostninger.

I 2012 opnåede Cowi for eksempel vækst i alle sine regioner og store forretningsområder og øgede sin omsætning med ni procent til 5.118 mio. kroner og egenproduktionen med otte procent til 4.193 mio. kroner.

Hårde tider

Som Licitationen - Byggeriets Dagblad skrev i sit rådgivertillæg Arkbyg i fredags i en større analyse af rådgivervirksomhedernes regnskaber, er det stadig hårde tider i branchen.

Derfor fortsætter virksomhederne primært med fokus på basisforretningen.

Men der er også plads til nyskabelser.

- Vi ser nu effekten af vores “PowerHouse"-strategi, der skal styrke vores centrale forretningsenheder og konkurrenceevne.

I 2012 har vi således oplevet øget produktivitet fortæller koncerndirektør Lars-Peter Søbye i en pressemeddelelse.

Til trods for den positive udvikling i omsætningen og indtjeningen i basisforretningen, påvirkes årets samlede resultat dog af en enkeltstående hensættelse i forbindelse med bygningen af to internationale lufthavne i Oman.

Kurven knækket

Her havde Cowi betydelige honorarer til gode ved aftalens udløb, men det er der efterhånden taget hånd om.

- Vi har i 2012 knækket kurven på markeder, som har været hårdest ramt af den økonomiske krise, siger Lars-Peter Søbye.

Selv om rådgiverne forventer, at den globale økonomiske krise fortsat vil påvirke virksomhedens kernemarkeder i år, forventer virksomheden en pæn vækst i omsætningen i kernemarkeder i Nordamerika, Norge og Sverige.

- De danske virksomheder er stærke på broer, veje, byplanlægning, energi og off-shore, siger Henrik Garver til Licitationen.

- Rambøll er geografisk stærk i Norden, England og Indien, og stærke på olie og energi. For eksempel købte det inden for de sidste seks måneder et stort Texas olierådgivningsfirma. Og de er stærke på fjernvarme, broer og lufthavne, hvor de ligner Cowi, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094