23948sdkhjf

Spejderhytte bliver alligevel ikke til noget

KFUM-spejderne i Herlufmagle må vinke farvel til drømmen om nyt samlingssted til 24 mio. kroner
Det har været et projekt med mange op- og nedture, men nu er drømmen for alvor lukket for de grønne spejdere i Herlufmagle i Næstved Kommune.

Deres nye samlingspunkt til 24 mio. kroner bliver alligevel ikke til noget.

Finansieringen syntes ellers at være på plads til projektet, der har fået navnet Nunatakken, der betyder klippetoppen på grønlandsk, men 6,5 mio. kroner har været betinget af, at den nye spejderhytte ville stå helt færdigbygget den 30. juni 2015.

Nåede man den deadline ville de såkaldte LAG-midler, der består af stats- og EU-penge, blive udbetalt.

I mellemtiden har der været brug for mellemfinansiering, og spejdergruppen har derfor haft kontakt til forskellige pengeinstitutter, der imidlertid har krævet en kommunegaranti, hvis deadline blev overskredet. Og det har et flertal i byrådet stemt imod at ville stå for.

- Jo længere tid der gik, des større blev risikoen jo for, at vi ikke ville nå deadline, og at kommunen derfor ville stå med en regning på de 6,5 mio. kroner, siger Torben Stenstrup, gruppeleder hos KFUM-spejderne i Herlufmagle til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Minister inddraget

Han fremhæver, at byrådet og borgmesteren forinden byrådsmødet i slutningen af oktober har haft kontakt til ministeren for by-, bolig- og landdistrikter, Carsten Hansen (S), for at anmode om en fristforlængelse eller alternativt om mulighed for en model, hvor kun råhuset skulle stå færdig.

Det blev afvist, og risikoen blev derfor vurderet til at være for stor blandt flertallet af byrådspolitikerne.

- Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt. Vi har brugt rigtig mange frivillige timer på det her de seneste syv år, siger Torben Stenstrup.

Han påpeger, at spejdergruppen efter byrådsmødet har været i kontakt med en del af sine samarbejdspartnere.

Det gælder blandt andre Lokale og Anlægsfonden, der har været klar på at støtte projektet. Mandag i denne uge modtog de en afmelding af projektet.

- Vi har selvfølgelig meget sympati med spejdergruppen, der jo har brugt både tid og penge på det her, siger direktør Torben Frølich.

Når det gælder spejdergruppens fremtid, så bliver den i første omgang i den undervisningspavillion, der har dannet rammen om gruppens aktiviteter de seneste år, oplyser Torben Stenstrup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111