23948sdkhjf

Skoler gør sig klar til reform

De fysiske rammer skal være i orden, når den nye skolereform træder i kraft om få uger
Længere skoledage med flere timer og læringsformer. Nyudviklede undervisningsmiljøer, så der er plads til flere børn hele dagen, samt en højere prioritering af idræt og bevægelse.

Udfordringerne for landets folkeskoler er store, her kort før den nye skolereform træder i kraft efter sommerferien om få uger.

Det har givet travlhed hos de lokale håndværksmestre, der i sommervarmen har travlt med ombygninger og renoveringer, og hos de virksomheder, der leverer til byggebranchen.

En af de virksomheder, der mærker opsvinget i skolebyggeriet, er Skandi-Bo, der fremstiller glasvægge og indvendige glasdøre på værkstedet i Jerslev på Vestsjælland.

- Arkitekterne har haft travlt med at tegne skoler, der skal leve op til alle de nye krav til den moderne undervisning. Nogle af nøgleordene er transparens og fleksibilitet, og det har netop gavnet vores virksomhed, fordi flere og flere bruger glasvægge, fortæller salgschef Lars Birk Biller fra Skandi-Bo.

Flere ansatte

Virksomheden har i det seneste års tid udvidet fra 35 til 40 mand, og her glæder man sig over, at det stadig kan svare sig at producere godt håndværk i Danmark. Det skyldes ikke mindst, at virksomheden kan fremstille glaspartier, der kan modstå de skrappeste brandkrav, hvilket naturligvis er en forudsætning for at kunne levere til skolebyggerier. Skandi-Bo har i øjeblikket ordrer i gang til otte større skolebyggerier og en række mindre.

Bæredygtigt byggeri

Nutidens skolebyggerier er bæredygtige byggerier, hvor arkitekterne udfolder stor kreativitet med integration af solceller, grønne tage, genbrug af regnvand og meget mere.

Glas bruges også mere og mere både som udvendige og indvendige vægge, fordi man hermed kan spare meget el ved at få dagslyset helt ind i bygningerne.

- Vi bruger meget glas i vores løsninger, og er særlig glad for glaspartier med meget slanke profiler, fordi lysindfaldet er et af de vigtigste elementer, vi arbejder med, fortæller arkitekt Lars Clausen fra arkitektfirmaet Nøhr & Sigsgaard, der har været involveret i en række skolebyggerier i de senere år.

Ligner ikke skoler

Tendenserne inden for skolebyggeri er, at det slet ikke ligner skoler mere.

De traditionelle klasselokaler er typisk kun opdelt med glasvægge eller foldedøre, så man er en del af et fællesskab, der lynhurtigt kan laves om til noget andet, og transparensen betyder, at lærerne kan holde øje med flere samtidig.

De meget store skoler er typisk opbygget, så der er mange mindre områder med nærmiljøer, så børnene kan føle sig trygge i deres eget lille område.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.217