23948sdkhjf

Folketinget siger ja til ny vejlov

På sidste arbejdsdag inden juleferien stemte Folketinget for den nye vejlov, men forkastede Boligjobordningen
Fredag i sidste uge var sidste officielle arbejdsdag inden Folketinget går på juleferie, og en lang række lovforslag var derfor til afstemning.

Til trods for hård kritik fra Enhedslisten, lykkedes det miljøminister Kirsten Brosbøl (S) at samle flertal for en lovændring, som betyder, at kommunalbestyrelserne ikke længere kan fastsætte krav om højere energiklasser i lokalplanerne, når der bygges nyt.

Med den nu gennemførte lovændring vil krav til bygningers energiklasser fremover alene reguleres med bygningsreglementet. Der vil således ikke længere være mulighed for i lokalplaner at fastsætte større krav til energiklasser, end der er mulighed for i bygningsreglementet.

Transportminister Magnus Heunickes (S) forslag til en ny vejlov blev vedtaget uden at nogen stemte imod. Enhedslisten valgte dog at stemme hverken for eller imod.

Formålet med en ny vejlov er at sikre, at gravearbejder går mindst muligt ud over fremkommeligheden. Det skal blandt andet ske med krav om bod, når entreprenøren ikke overholder den aftalte tidsfrist, og ved at kommunerne og branchen bliver bedre til at planlægge anlægsarbejde, rørarbejde og kabel- og ledningsarbejde.

Stadig NOx

Skatteminister Benny Engelbrechts (S) lov om vurdering af landets faste ejendomme blev stemt igennem med et knebent flertal på trods af, at blandt andet Dansk Byggeri har kritiseret forslaget for at være lovsjusk.

Derimod var der som forventet ikke flertal for et beslutningsforslag stillet af Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti om at videreføre Boligjobordningen - 59 stemte imod, fem stemte hverken for eller imod, mens 47 stemte for.

Heller ikke beslutningsforslaget om at afskaffe den omstridte NOx-afgift, der især rammer energitunge virksomheder kunne forslagsstillerne Torsten Schack Pedersen (V), Ole Birk Olesen (LA) og Brian Mikkelsen (K) samle flertal for.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11