23948sdkhjf

Aarsleff går markant frem

Både top- og bundlinje vokser hos landets største entreprenørselskab. Men enkelte segmenter skuffer
Anlægsentreprenøren Per Aarsleff A/S, har præsteret en betydelig bedre indtjening på sine anlægsprojekter i regnskabsåret 2013/2014 end forventet.

Forventningen til regnskabsåret, der sluttede den 30. september, lød på et resultat før skat på 260 mio. kroner, men landets største entreprenørvirksomhed, som fremlagde regnskabet i fredags, lander på et samlet resultat før skat på 330 mio. kroner mod 197 mio. kroner året før.

Samtidig er omsætningen steget fra 7,4 mia. kroner til 8,5 mia. kroner, og med et driftsresultat som samtidig også går frem, øger Aarsleff sin overskudsgrad fra 2,89 til 4,11 procent.

Særligt Aarsleffs klart største segment målt på omsætning, Anlæg, præsterede bedre end forventet med en omsætningsfremgang fra 5,1 til 5,6 mia. kroner og et driftsresultat, der stiger fra 101 mio. kroner til 243 mio. kroner.

Aarsleff skriver i regnskabet, at resultatet særligt er påvirket af en positiv afslutning på havmølleprojektet DanTysk i Nordsøen. Men generelt mærker Aarsleff dog også stor konkurrence og høje tilbudsomkostninger.

- På det danske anlægsmarked er aktiviteterne i moderselskabet præget af generel høj aktivitet og en generelt højere rentabilitet i projektgennemførelsen. De forestående mega-udbud tiltrækker udenlandske aktører. Tilbudsomkostningerne ved at deltage i de store projekter er væsentlige, ikke mindst vedrørende Femern Bælt-forbindelsen, Storstrømsbroen og Banedanmarks udbud vedrørende elektrificering af størstedelen af det danske jernbanenet, skriver Aarsleff i sin beretning.

Rørteknik skuffer

Til gengæld skuffer segmentet Rørteknik, som ikke har levet op til forventningerne. Omsætningen er steget fra 1,2 til 1,6 mia. kroner, men driftsresultatet falder fra 51 til 37 mio. kroner.

- I Danmark er aktivitetsniveauet vedrørende de kommunale forsyningsselskaber faldet. Dette skyldes forsyningsselskabernes øgede fokus på investeringer i klimatilpasning. Resultaterne inden for bolig- og industrisegmenterne er under det forventede, og en mere fokuseret prioritering er under implementering, skriver Aarsleff.

Omvendt har entreprenørens funderingsaktiviteter præsteret bedre end forventet med en omsætningsfremgang på 21 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094