23948sdkhjf

DF frygter for kæmpe byggeris fremtid

Dansk Folkeparti frygter, at et kommende flygtningscenter på den nedlagte kaserne i Sønderborg skræmmer investorer til millionbyggeri væk. Ingen grund til bekymring, mener socialdemokrat
Placeringen af et flygtningscenter på den nedlagte Sønderborg Kaserne kan risikere at skræmme investorer til et stort hotel og waterparkbyggeri væk.

Det frygter i hvert fald Dansk Folkeparti i Sønderborg efter byrådet i sidste uge blev orienteret om, at Udlændingestyrelsen planlægger at åbne et flygtningecenter for 250 syriske flygtninge i den nedlagte Sønderborg Kaserne. Kasernen ligger bag Sønderborgs havnefront, hvor der er planlagt et større løft af området, der skal være færdigt i 2018.

- Vi har kæmpet en hård kamp med Haderslev Stift om at nå til enighed om en lokalplan og har ofret megen tid og energi, for slet ikke at glemme kommunale skattekroner på at få det her projekt op at stå, og nu kan det meget vel risikere slet ikke at blive til noget på grund af flygtningecentret, der bogstavelig talt kommer til at ligge i hotellets baghave. Vi er meget bekymrede for, at investorerne trækker sig, siger Stefan Lydal medlem af Sønderborg byråd for Dansk Folkeparti.

OPP-projekt

Opgaven med at udvikle havnefronten varetages af Sønderborg Havneselskab A/S og er et OPP-projekt mellem Bitten og Mads Clausens Fond, Bjarne Rasmussen Holding og Sønderborg Kommune. Der er endnu ikke nogen bygherre på hotellet og waterparken.

Med hotellet og waterparken på havnefronten følger en investering på 600 mio. kroner og 160 job under byggeriets varighed frem mod 2018 og i omegnen af 500 permanente job efter byggeriets afslutning.

Ifølge Stefan Lydal deler mange byrådsmedlemmer hans bekymring for flygtningscentrets placering. Partiet har derfor sammen med Venstre indkaldt til et ekstraordinært byrådsmøde på onsdag, hvor de vil se på, om der kan nedlægges et paragraf-14 forbud. På den måde kan der blive nedlagt forbud mod at kasernen bliver til asylcenter.

- Der er mange i byrådet, der deler bekymringen. Vores socialdemokratiske borgmester er umiddelbart den eneste, der er positiv. Resten af hans gruppe virker meget splittede i spørgsmålet. Jeg synes det er en skam, at man fra en offentlig myndighed kommer som et lyn fra en klar himmel og meddeler, at nu opretter man et flygtningecenter i Sønderborg, med blot en uges varsel, og uden at vi som lokale politikere har mulighed for at komme med indsigelser eller at stemme om det, siger Stefan Lydal.

Ingen splid i S

Betragtningen om, at S-gruppen er splittet, deler byrådsmedlem Frode Sørensen (S) ikke.

- DF behøver ikke være bekymrede for, at vi er splittede i den socialdemokratiske gruppe. Vi er overbevist om, at flygtningscentret ikke kommer til at få betydning for projektet på havnefronten. For mig at se handler modstanden om, at man ikke ønsker at modtage flygtninge, og så bliver havneprojektet brugt som argument. Jeg kan ikke se, at der ligger andet i det, siger han.

I sidste uge, blev der indgået en mundtlig aftale mellem Sønderborg Kommune og Udlændingestyrelsen, som sikrer, at flygtningscenteret på Sønderborg Kaserne er lukket i løbet af 2017, og det vil dermed være lukket, når det planlagte hotel og waterpark står færdigt.

Licitationen - Byggeriets Dagblad har forsøgt at få en kommentar fra Sønderborg Havneselskabs direktør, Steen B. Laursen, men han ønsker ikke at kommentere sagen.

Det er den canadisk/amerikanske arkitekt Frank Gehry, der har udarbejde masterplanen for omdannelsen af det centrale havneområde i Sønderborg – Sønderborg Nordhavn, et område på godt 50.000 kvm.

Masterplanen blev offentliggjort den 31. oktober 2008. Omdannelsen af havneområdet vil ske over en årrække, og der vil være forskellige bygherrer og arkitekter på bygningerne og udearealerne.

Havneselskabet arbejder nu for at finde investorer og brugere til de enkelte projekter i Masterplanen, men dette er endnu ikke afsluttet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093