Innovation førte til optimeret genanvendelse
Klimadebatten raser som aldrig før. Der udledes mere og mere CO2, og klimavenlige løsninger er konstant på dagsordenen politisk såvel som i erhvervslivet
Genanvendelse af affald er således en vigtig kilde til miljøforbedringer, da det både kan spare på energiressourcer og råstoffer, samtidig med at affaldet bliver genbrugt i stedet for bortskaffet og nedbrudt. Derfor er klimavenlige løsninger og genanvendelse ofte omdrejningspunktet i den politiske miljødebat.
Det politiske fokus smitter selvsagt af på erhvervslivet nogen fordi, det er pålagt gennem lovgivning, andre fordi de kan se potentialet i at udvikle nye løsninger. Brüel international er en af de virksomheder, der går forrest i udviklingen af klimavenlige løsninger i deres branche.
Virksomheden Brüel designer, producerer og installerer fuldautomatiske vaske- og håndteringssystemer til genbrugsemballage og har længe haft et ønske om at kunne fjerne etiketter på genbrugsmaterialer på en ny og effektiv måde, som samtidig skåner miljøet. Virksomheden er derfor i øjeblikket i gang med at udvikle et etikettefjernesystem, der skal imødekomme de stigende krav til deres løsningers miljørigtighed og kapacitet. Det er en stor udfordring.
Nye input
Selvom Brüel ikke er den eneste virksomhed, der udvikler miljørigtige løsninger til etikettefjerning, er de en af de få, der har valgt at søge hjælp og input udefra.
Det gjorde de via InnovationsAgenterne, som er en offentligt finansieret ordning, der vejleder danske SMVer i deres udviklingsmuligheder.
- Vi har arbejdet på at finde en løsning på problemet længe, og vi må nok indrømme, at vi er blevet lidt fastlåste i vores tankemønstre. Vi var meget overraskede over alle de nye, gode og kreative ideer om laser, ultralyd, lys, robotter og coating, der kom på bordet med hjælp fra InnovationsAgenten, forklarer Brüels direktør Tomas Torp.
Optimale løsninger
Brüel blev gennem InnovationsAgenterne præsenteret for en række potentielle samarbejdspartnere og en række støtteprogrammer, som kan hjælpe med finansieringen i udviklingsprojektet.
Efter Innovationstjekket valgte Brüel at søge en Videnkupon i samarbejde med Teknologisk Institut med fokus på at udvikle et miljørigtigt etikettefjernesystem.
Efterfølgende har Brüel besluttet at trække yderligere kompetencer ind udefra, og de er nu klar med en testmaskine til de afsluttende tests i udviklingsprojektet.
- Vi er fortsat i gang med at finde den optimale løsning på etiketteproblematikken, men vi forventer at komme med en løsning i løbet af 2014. Der er store forventninger fra vores kunder, og vi er selv meget fortrøstningsfulde med hensyn til salgsmulighederne, når den færdige løsning foreligger, afslutter Tomas Torp.