23948sdkhjf

Første runde i kamp om milliard-kontrakt

Banedanmark har netop indbudt til prækvalifikation på jord- og betonarbejde på opgraderingen af jernbanen mellem Ringsted og Femern-tunnelen
Kampen om jord- og betonarbejde for omkring en mia. kroner på højhastighedsjernbanestrækningen mellem Ringsted og Rødby er nu skudt i gang.

Banedanmark har netop indbudt til at søge om prækvalifikation til arbejdet, der anlås til en samlet værdi på mellem 980 mio. kroner og 1,1 mia. kroner.

Arbejdet er delt i tre entreprisepakker, men det er muligt at blive prækvalificeret og i sidste ende valgt til alle tre pakker.

- Vi har delt arbejdet i tre entreprisepakker for at gøre det muligt for flere at være med i konkurrencen om arbejdet. Hvis der alene havde været tale om én kontrakt til omkring en mia. kroner, ville det have begrænset konkurrencen væsentligt, siger anlægschef i Banedanmark på Ringsted-Femern projektet, Klaus S. Jørgensen.

Der er tale om totalentreprise med forhandling.

Den nuværende jernbane er på store dele af strækningen enkeltsporet og skal forberedes til en tosporet, elektrificeret højhastighedsjernbane. Der bliver tale om jordarbejder, opbygning af omkring 70 km banedæmninger, adgangsveje, faunapassager, støjvolde, regnvands- og forsinkelsesbassiner samt nedrivning af en række broer.

Arbejde i 52 måneder

Pakkerne er delt geografisk med den største pakke fra Ringsted til Vordingborg, en pakke med arbejderne på Falster og en udbudspakke med alle arbejder på Lolland frem til Holeby.

Den største af entreprisepakkerne, den på Sjælland, vurderes til en kontraktsum på knap en halv mia. kroner. Den mindst pakke, den på Falster, anslås til en værdi af knap en kvart mia. kroner.

Arbejdet på alle pakker skal udføres inden 52 måneder fra kontraktunderskrivelse.

Forventer stor interesse

Banedanmark afholdt tidligt på sommeren et informationsmøde om udbuddet. Her var interessen overvældende med deltagelse af et halvt hundrede entreprenører, blandt andet også fra udlandet.

- Vi forventer derfor, at mange vil være med, siger anlægschefen.

Den ny jernbane er en forudsætning for den faste forbindelse under Femern Bælt.

- Der skal derfor som udgangspunkt ligge en vedtaget anlægslov for den faste forbindelse, inden vi kan skrive kontrakt, siger Klaus S. Jørgensen.

- Når der er tale om totalentreprise ligger der en design- og projekteringsfase, inden man går i gang med arbejdet i marken, og derfor kan vi, hvis det skulle vise sig nødvendigt, lave aftale om de indledende arbejder, inden den egentlige kontrakt indgås, siger han.

Der er frist for at søge prækvalifikation 24. oktober.

Banedanmark forventer kort efter at kunne prækvalificere maksimalt syv ansøgere.

Kontrakterne skal efter planen underskrives inden sommeren 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109