23948sdkhjf

Mestre vinder overenskomst-strid

Maleroverenskomsten er en minimallønsoverenskomst, siger voldgift
Danske Malermestre har fået medhold i en strid med Malerforbundet om, hvilken slags overenskomst de to parter har med hinanden.

Efter fem timers voldgift slog sagens dommer, højesteretsdommer Poul Sørensen, torsdag eftermiddag fast, at maleroverenskomsten er at betragte som en minimallønsoverenskomst.

Der er tale om en tilkendegivelse fra opmanden. Præmisserne kommer først skriftligt senere.

Tilbage i 1985 vandt Malerforbundet en tilsvarende sag, hvor det blev slået fast, at maler-overenskomsten er en normallønsovereskomst. Når forholdet er anderledes i dag skyldes det ifølge opmanden, at overenskomsten ændrede karakter i 1993, hvor der for første gang blev aftalt en mindstebetalingssats.

Afgørende forskel

Når det er afgørende, om overenskomsten defineres som normalløns- eller minimallønsområde skyldes det, at timelønnen på normallønsområdet slår igennem med samme beløb på akkordsystemets prislister. Det er ikke tilfældet, når der er tale om minimallønsoverenskomst.

Tvisten er opstået, fordi malerbranchen ikke nåede til enighed om en ny overenskomst i foråret og derfor blev omfattet af forligsmandens mæglingsforslag.

Afgørelsen betyder, at prislisterne ikke reguleres de kommende tre år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.148