23948sdkhjf

Lavenergihuse behøver ikke være dyre

Sundolitt A/S har bevist, at det hverken behøver at være svært eller dyrt at bygge og drive et lavenergihus med et godt indeklima.

Som det eneste hus i Danmark er vægge, gulve og lofter i Sundolitt Climate House isoleret med ekspanderet polystyren (EPS), der isolerer 20 procent bedre end tilsvarende produkter.

Merprisen på opførelsen af lavenergihuset var kun cirka 10 procent i forhold til et standardhus, og de tekniske installationer er nemme at betjene uden jævnlig udskiftning.

Sundolitt imødekommer således fremtidens energikrav ved at præsentere en teknisk ukompliceret måde at bygge og drive et energieffektivt hus.

- Isolering er en af de mest effektive metoder til at minimere bygningers energiforbrug og den mest lønsomme vej til reduktion af CO2-udslippet. Derfor stiller politikere og fremtidens boligejere krav om lavt eller slet intet energiforbrug til boligopvarmning. Sundolitt Climate House er en isoleringsløsning, som vi mener, slår mange fluer med ét smæk, siger Claus Jørgensen, der er teknisk chef hos Sundolitt A/S.

Lavt energiforbrug

Det energieffektive Sundolitt Climate House er opført efter "Passivhus-standarden" og har derfor et meget lavt energiforbrug til rumopvarmning, et reduceret energiforbrug til teknik og husholdning samt et godt indeklima.

Prototypen er på 185 kvm og er tegnet af JJW Arkitekter med Wissenberg A/S som rådgivende ingeniører. Huset ligger i Jægerspris og er beboet af en familie på seks personer.

Husets byggeelementer er klodserne Sundolitt KUB til ydervæggene, Sundolitt funderingselementer og isoleringsproduktet Sundolitt Climate.

17 fabrikker

Sundolitt producerer isoleringsmateriale til byggebranchen samt emballager til gartneri- og fødevarebranchen og teknisk industri. Målet er gennem professionel rådgivning, moderne produktion og enkelt design at levere produkter, der sikrer innovative løsninger.

Det norske moderselskab blev grundlagt i 1917, og der findes i alt 17 fabrikker i Danmark, Norge, Sverige, England, Tyskland og Spanien.

Det danske datterselskab blev grundlagt i 1964, og fabrikkerne er i Slangerup, Viborg, Billund og Brønderslev.Stand D-5405
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094